PĂDURI
„Pădurea Campionilor”, din ce în ce mai mare. Sportivii Federației Române de Canotaj au plantat puieți de stejar în pădurea Snagov
„Pădurea Campionilor” de la Snagov este tot mai mare de la un an la altul. Sportivii Federației Române de Canotaj au lăsat astăzi ramele deoparte și au pus mâna pe hârlețe pentru a planta 1.000 de stejari în pădurea Snagov.
Ce țări europene au cele mai multe și cele mai puține păduri și unde se situează România
Pădurile joacă un rol esențial în lupta împotriva poluării și a degradării mediului. Ele elimină cantități mari de dioxid de carbon, reduc riscurile de dezastre naturale, ajută la moderarea temperaturii aerului și a solului și, în plus, sunt de o frumusețe încântătoare.
Reportajul Euronews despre dezastrul din pădurile României, primul loc la concursul Reporting: Climate!
Maia Bondici, jurnalistă Euronews România, a câștigat primul loc în cadrul concursului de materiale Reporting: Climate! - Academia de mediu pentru jurnalişti, la secțiunea ”Păduri și biodiversitate”.
Dezastru în pădurile UNESCO din Caraș Severin. Sute de hectare, distruse din cauza schimbărilor climatice
Peste 300 de hectare de păduri virgine din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului aflate în patrimoniul mondial UNESCO au fost doborâte din cauza vântului puternic. Activiștii organizației ”Agent Green” spun că este vorba despre un dezastru fără precedent
EXCLUSIV: Comisia Europeană spune că planul României privind restaurarea pădurilor nu este satisfăcător. ”Este îngrijorată de numărul tăierilor ilegale”
Într-un răspuns oferit în exclusivitate Euronews România, purtătorul de cuvânt al Comisiei pentru Mediu spune că planul trimis de țara noastră nu este unul satisfăcător.
Summit pentru oprirea defrișării pădurilor amazoniene. Opt țări pregătesc o strategie comună pentru dezvoltarea regiunii
Opt state din America de Sud, inclusiv Brazilia, țara cu cea mai mare suprafață de păduri tropicale de pe continent, pregătesc o strategie comună pentru a opri defrișările pădurilor din Amazon.
Pădurile din România, salvate cu ajutorul inteligenței artificiale. Ministrul Mediului: ”Fondul forestier va fi scanat săptămânal”
Pădurile din România ar putea fi salvate cu ajutorul inteligenței artificiale. Prezent la emisiunea „Vocile care contează” de la Euronews România, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vorbit despre implementarea unui sistem care să permită scanarea fondului forestier.
Dezastrul din pădurile României. Garda Forestieră Națională nu vede tăierile ilegale de lemne
Garda Forestieră Națională a publicat raportul pe care l-a făcut după controlul din zona munților Făgăraș. Dintre toate problemele pe care echipa Euronews le-a văzut în teren, autoritățile au remarcat doar că lemnul este exploatat cu utilaje necorespunzătoare.
Război pe ce a mai rămas din Codrii Vlăsiei. Opoziție față de crearea unui cordon verde de păduri în jurul Bucureștiului
Considerați adevărații plămâni verzi pentru locuitorii Capitalei, codrii ce mai compun pădurile din Ilfov se află la mijloc între interesele economico imobiliare și noi eforturi de protecție a acestora.
EXCLUSIV. Dezastrul din pădurile României. Europarlamentarii au venit să vadă distrugerile cu ochii lor
Membrii Parlamentului European au vizitat România pentru a vedea situația din pădurile protejate în zone Natura 2000. Au rămas confuzi, pentru că ce li s-a arătat la Minister nu coincidea cu ce au văzut în teren. Jurnaliștii au fost amenințați de cei care încărcau lemne: ”Împunge-i! Taie-i!”.
Centura Verde, mai aproape de realitate. Proiectul prevede ca toate pădurile de lângă București să fie protejate
A fost depus în Parlament un proiect de lege care prevede ca pădurile din jurul Bucureștiului să fie protejate și ca tăierile prin care se exploatează economic lemnul să fie interzise.
Campanie de reîmpădurire în Munții Făgăraș. Peste 160 de hectare de pădure au fost afectate de vânt și tăieri ilegale
De mai bine de un an, o amplă campanie de refacere ecologică a Muntelui Dobroneagu din județul Argeș este desfășurată de Fundația Conservation Carpathia. Nu mai puțin de 200 de oameni vor munci pentru reîmpădurirea a peste 160 de hectare distruse de vreme, dar și de tăierile ilegale.
Pădurea Amazoniană, în pericol, pe fondul alegerilor prezidențiale
Alegerile prezidențiale din Brazilia ar putea decide și viitorul pădurii Amazoniene. Actualul președinte crede că jungla ar trebui exploatată mai mult pentru câștiguri economice în timp ce contracandidatul său pledează pentru conservarea zonei.
Fondul forestier, creștere de 0,05% în 2021. INS: Suprafața pădurilor a crescut cu 1.000 de hectare în 2021, față de 2020
Suprafața fondului forestier a înregistrat o creștere de 0,05% în 2021, față de anul precedent. România are o suprafață de peste 6 milioane de hectare de fond forestier, dintre care 500.000 de hectare le reprezintă pădurile virgine și seculare - mai mult decât orice altă țară din Uniunea Europeană.
Reîmpădurirea țării, obiectiv pe 4 ani. 57.000 de hectare vor fi împădurite cu bani din PNRR
Într-o perioadă dominată de secete și temperaturi extreme, într-o țară în care fenomenul tăierilor ilegale de pădure nu a fost încă combătut, autoritățile anunță începerea campaniei de împădurire finanțată prin PNRR.
Prințul Charles, discurs în limba română: „Este o mare bucurie să mă aflu din nou în România, după trei ani de absență”
Peste 100 de organizații din 20 de țări vor colabora pentru restaurarea fondului forestier al continentului. Intitulat sugestiv - SUPERB - proiectul implică refacerea la scară largă a douăsprezece situri din Europa. Unul dintre ele este situat în România, în Munții Carpați.