Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Pădurea Campionilor”, din ce în ce mai mare. Sportivii Federației Române de Canotaj au plantat puieți de stejar în pădurea Snagov

„Pădurea Campionilor” de la Snagov este tot mai mare de la un an la altul. Sportivii Federației Române de Canotaj au lăsat astăzi ramele deoparte și au pus mâna pe hârlețe pentru a planta 1.000 de stejari în pădurea Snagov. Este a cincea acțiune a acestora, iar până acum canotorii au plantat mii de puieți. În paralel, ei se antrenează pentru Jocurile Olimpice de la Paris. 

Înarmați cu hârlețe, dis de dimineață, sportivii Federației Române de Canotaj au ajuns pădurea Snagov, de lângă Capitală, pentru o  nouă acțiune de împădurire. Solul le-a pus la încercare forța. 

Înarmați cu hârlețe, dis de dimineață, sportivii Federației Române de Canotaj au ajuns pădurea Snagov, de lângă Capitală, pentru o  nouă acțiune de împădurire. Solul le-a pus la încercare forța. 

Magdalena Rusu, componentă a Lotului Național de Canotaj: ”E un pic cam tare și necesită mai mult efort că e apăsare, dar în rest e ok, ne bucurăm de vremea frumoasă că nu ploua și că putem ajuta natura în orice context. Ne bucurăm că avem aceasta oportunitate de a planta chiar dacă alții taie.” 

Alexandru Danciu, component al Lotului Național de Canotaj: ”Puțin greu, este pământul cam tare, dar suntem învățați cu provocarile și până reușim, nu ne lăsăm.”

Deși se pregătesc intens pentru Jocurile Olimpice de la Paris alături de ceilalți sportivi, și multiplele campioane Ancuța Bodnar și Simona Radiș au participat la campania de împădurire. 

Ancuța Bodnar, multiplă campioană la canotaj: ”Este a cincea acțiune pe care o facem aici în pădurea Snagov, împădurim toata zona asta pe care putem noi, ne dorim foarte mult ca pădurea canotajului să se extindă și să avem parte doar de aer curat.”

Simona Radiș, multiplă campioană la canotaj: ”Ne bucurăm că contribuim și ajutăm mediul să se regenereze. Cred că noi ca și sportivi trebuie să fim un exemplu din toate punctele de vedere și clar aceasta acțiune își are locul, cum și acțiunile în care noi mergem și strângem gunoaie prin pădure, sunt exemple bune, pozitive pentru societate și dacă nu le dăm noi, nu are cine sa le dea.”

 Elisabeta Lipă, preşedinte, Agenţia Naţională pentru Sport: În unele locuri unde am plantat deja puieții au ajuns la o înălțime destul de măricică. Toamna împădurim, primavara venim, ne uităm ce s-a prins, ce nu s-a prins, curățăm locul pentru că pădurea trăiește ca și omul, are nevoie să o îngrijească cineva, are nevoie de iubire, are nevoie de o vorba buna și eu zic că sportivii fac asta că așa vine din sufletul lor, sunt foarte harnici.

În ultimii trei ani, canotorii români au plantat 15.000 de puieți de stejar în „Pădurea Campionilor”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE