Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pădure memorială, la Brașov. Zeci de copaci, plantați în memoria unor oameni a căror poveste o poți afla prin scanarea unui cod QR

În Brașov, zeci de copaci au fost plantați în memoria unor persoane care nu mai sunt printre noi. Povestea le poate fi aflată prin scanare a unui cod QR amplasat pe fiecare copac.

Deși proiectul a fost primit cu succes în alte orașe din țară, aici localnicii s-au arătat nemulțumiți de plantarea copacilor pe unul dintre puţinele locuri în care copiii se puteau da cu sania.

O mică pădure a prins viață la poalele Tâmpei, în Brașov. Totul după ce mai mulți localnici au plantat 41 de stejari roșii în memoria celor dragi, pierduți prea devreme.

Trecătorii pot afla povestea acestora prin simpla scanare a unui cod QR. De exemplu, Roxana a fost antreprenor în educație, consultant, trainer, iar întreaga sa poveste poate fi citită pe o pagină dedicată.

Roxana avea 55 de ani când a murit, iar copacul care îi menține vie amintirea a fost platat de prietena ei, Gabi. Părerile despre această inițiativă sunt însă împărțite.

Localnicii, nemulțumiți de inițiativă

Totodată, mai mulți localnici s-au plâns de locul ales pentru plantarea copacilor și chiar au trimis o petiție către primărie.

”A fost inițiată o petiție și erau oamenii nemulțumiți, dar în urma discuțiilor pe care le-au avut cu primarul și cu arhitectul șef au înțeles că această zonă va ocupa doar o parte din parcul din Livada Poștei.”, a declarat Sorin Toarcea – purtător de cuvânt Primăria Brașov.

Reprezentanții asociației spun însă că au ținut cont de derdelușul copiilor și că proiectul nu a afectat zona de joacă.

”La Brașov ne-am uitat cu multă grijă. În jur era stejar roșu, așa că am păstrat armonia, am pus stejar roșu. Apoi am aflat că locul pus la dispoziție de primărie e un deal pe care iarna se dau copiii cu sania.

Așa că am propus să punem doar 50 de copaci astfel încât să ocupăm cât mai puțin spațiu, să păstrăm bucuria copiilor.”, a declarat Melania Medeleanu – specialist comunicare Asociația ”Zi de Bine” București.

Astfel de parcuri mai sunt în București, Constanța, Oradea și Lugoj.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE