MÂNCARE
1 min
Mâncarea de Paște, reinventată. Un român aruncă 130 de kilograme de mâncare în fiecare an
De sărbători avem tendința să cumpărăm mai multă mâncare decât avem nevoie și implicit să aruncăm mai mult la gunoi. Fiecare dintre noi irosim anual aproximativ 130 de kilograme de mâncare.
1 min
1 min
Vrei să trăiești mai bine la bătrânețe? Oamenii de știință recomandă respectarea următoarelor obiceiuri alimentare
O nouă analiză de amploare arată că o dietă bazată în principal pe plante - care renunță la carnea roșie și la alimentele ultraprocesate - este legată de o mai bună sănătate fizică și mentală la bătrânețe, scrie Euronews.com.
1 min
1 min
POLI BioFEST Home&Garden 2025: Cum ne schimbă viitorul tehnologiile smart eco‑friendly din agricultură
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunță lansarea unei noi ediții a evenimentului BioFEST Home&Garden 2025.
1 min
1 min
UE pregătește o lege pentru afișarea originii cărnii în restaurante. Măsura luată pentru mai multă transparență pentru consumatori
Restaurantele din Uniunea Europeană ar putea fi obligate nu peste mult timp să dea informații despre carnea servită clienților. Noua obligație înseamnă afișarea originii cărnii din meniu.
1 min
1 min
Program controversat în Indonezia: Mese gratuite pentru săraci. Un sfert din populație urmează să primească mâncare
Un sfert dintre cei 280 de milioane de locuitori ai Indoneziei vor primi în fiecare zi o masă gratuită. Este un efort al guvernului de a reduce sărăcia în țară. Ambițiosul program al președintelui indonezian este, însă, unul controversat din cauza costurilor.
1 min
1 min
Alimentația sănătoasă, o chestiune de educație. Recomandările specialiștilor pentru controlul porțiilor
Controlul porțiilor de mâncare și savurarea lentă a preparatelor sunt doar două strategii prin care putem mânca mai cumpătat, este de părere medicul Doru Negru, specialist în diabet și boli metabolice.
1 min
1 min
Cum evităm excesele alimentare de sărbători. De ce nu e bine să mâncăm bucate cu maioneză trei zile la rând și de ce cozonacul îngrașă
Oricât de ispititoare ar fi mâncărurile de Crăciun, ele ne pot face foarte mult rău dacă sunt consumate în exces. Iar cazurile de indigestii și toxiinfecții alimentare cresc semnificativ în perioada sărbătorilor.
1 min
1 min
Pachetul de la mama, legătura cu „acasă”. Majoritatea țărilor sudice și estice din Europa trimit pachete celor plecați de acasă
Pachetul de acasă. De multe ori, este cadoul perfect pentru mulți români. Nu trebuie să conțină prea multe. Ceva mâncare făcută de mama e suficientă cât să le amintească celor plecați departe, în lume, că cineva, acasă, e gândul și cu sufletul la ei.
1 min
1 min
Păstrăv, la munte și la mare. Specialiștii încearcă să aclimatizeze acest pește în Marea Neagră
În curând, vom mânca păstrăv de Marea Neagră. Deși vorbim despre o specie de apă dulce, specialiștii de la Institutul de Cercetări Marine din Constanța au început testele de laborator pentru aclimatizarea peștilor care trăiesc în zonele de munte.
1 min
1 min
Mâncăm scump și nesănătos. Global, prețurile alimentelor au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 18 luni
Global, prețul alimentelor a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 18 luni. O arată datele strânse de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite. Conform analizei, uleiurile vegetale s-au scumpit cel mai mult: cu 7,3% față de luna trecută.
1 min
1 min
Jumătate din românii din marile orașe mănâncă vegan. Care e rețeta de brânză vegană din caju
Aproximativ 3% dintre români au renunțat să mai mănânce carne, potrivit Asociației Vegetarienilor din România. Dintre cei care locuiesc în marile orașe ale țării, 52% spun că obișnuiesc să consume preparate vegane sau raw vegane.
1 min
1 min
„Risc colosal pentru sănătatea publică”: ONG-urile avertizează cu privire la riscul mercurului din conservele de ton
Conservele de ton din Europa au o concentrație ridicată de mercur, depășind limita, potrivit unui nou raport al ONG-ului Bloom, cu sediul la Paris, care se concentrează pe conservarea mediului marin, și al organizației pentru drepturile consumatorilor Foodwatch.
1 min
1 min
Probleme în restaurantele McDonald’s din SUA. O persoană a murit și alte zeci s-au îmbolnăvit cu E.Coli după ce au mâncat hamburgerii Quarter Pounder
O epidemie de E coli care s-a soldat cu cel puțin un deces a fost legată de hamburgerii „Quarter Pounder” de la McDonald's, au anunțat marți autoritățile de sănătate publică din SUA.
1 min
1 min
Etichetele Nutri-Score ar putea reveni la raft. Ambalajul ne comunică cât de sănătoase sunt anumite produse
Etichetele Nutri-Score ar putea reveni la raft. Cu ajutorul lor, producătorii vor putea transmite consumatorului cât de sănătoase sunt anumite produse în funcție de valoare lor nutrițională.
1 min
1 min
Burgerul, produsul preferat al românilor de pe litoral. Shaorma și pizza au fost, de asemenea, în topul celor mai comandate produse
Burgerii, shaorma și pizza au fost în topul preferințelor românilor care au luat masa anul acesta la malul mării, potrivit unei analize realizate de o platformă de livrare.
1 min