MÂNCARE
Etichetele Nutri-Score ar putea reveni la raft. Ambalajul ne comunică cât de sănătoase sunt anumite produse
Etichetele Nutri-Score ar putea reveni la raft. Cu ajutorul lor, producătorii vor putea transmite consumatorului cât de sănătoase sunt anumite produse în funcție de valoare lor nutrițională.
Burgerul, produsul preferat al românilor de pe litoral. Shaorma și pizza au fost, de asemenea, în topul celor mai comandate produse
Burgerii, shaorma și pizza au fost în topul preferințelor românilor care au luat masa anul acesta la malul mării, potrivit unei analize realizate de o platformă de livrare.
Drumul peștelui, din baltă în farfurie. Pescarii dau kilogramul cu 5 lei, porția, în restaurant, e între 35 și 50
Din ce în ce mai puțin, peștele din Delta Dunării ar putea rămâne doar o amintire. Cantitățile pescuite din lacuri și de pe canale sunt pe zi ce trece tot mai mici, iar pensiunile și restaurantele reușesc cu greu să le ofere clienților preparatele autohtone atât de apreciate.
Germania vrea porția ei de kebab. S-ar opune înregistrării döner-ului de către Turcia
Germania s-a opus unei cereri depuse de Turcia la Comisia Europeană pentru ca döner kebab să primească o recunoaștere europeană similară cu cea a pizzei napolitane și a jambonului serrano din Spania, au declarat pentru Euronews surse.
Primul tip de carne artificială a fost aprobat în Europa. În ce țară se va vinde și cui îi este destinat
Marea Britanie va deveni prima țară europeană în care se va vinde carne cultivată în laborator. Organismele de reglementare au permis unui start-up britanic să realizeze carne de pui din celule cultivate în laborator.
Botoșani, județul cu cei mai mari producători de pește: Peste 35% din producția din România vine din zona de nord-est a țării
Într-o țară cu deschidere la mare și la unul dintre cele mai mari fluvii din Europa, cea mai importantă regiune când vine vorba de piscicultură este cea de Nord-Est, fără acces la Marea Neagră sau Dunăre.
Mâncarea viitorului, din resturi care se aruncă: Produse inovatoare, prezentate la o competiție desfășurată la Iași
Ceai cu ambalaj comestibil, înghețată din paw paw și caviar de afine, pastă de cătină sau de păstrăv cu ingrediente care de obicei se aruncă. Sunt câteva dintre produsele inovative la care au lucrat luni de zile studenți de la șase universități de profil din țară.
UPDATE. 15 elevi, la spital după ce au mâncat sendvișuri cu mucegai, primite la școală în Iași
15 elevi au ajuns, joi, la spital, după ce s-au simțit rău în timpul orelor, în comuna Strunga din Iași. Copiii au început să se simtă rău după ce au mâncat pachetul primit de la școală, pachet inclus în programul ”Masa Sănătoasă”.
Delistarea unui produs românesc cu preţ mai mic va fi sancţionată cu 5% din cifra de afaceri. Anunțul făcut de Ministerul Agriculturii
Delistarea unui produs românesc, având un preț inferior celui importat ulterior de către retailer, ar putea fi penalizată cu 5% din cifra de afaceri, conform unui proiect legislativ în curs de elaborare la Ministerul Agriculturii.
Masa caldă pentru angajații din România, tot mai scumpă. Prețurile din meniurile restaurantelor s-au majorat, în medie, cu 12% anul acesta
În România există trei tipuri de angajatori: cei care nu oferă niciun ban pentru masa de prânz, cei care dau o indemnizație fixă de hrană și angajatori care oferă companiei tichete de masă ce pot ajunge și la 40 de lei pe zi.
România nu are niciun restaurant cu stele Michelin. Chef Adrian Hădean: N-am putea spune că s-a preocupat foarte mult de autopromovare
România nu are niciun restaurant cu stele Michelin. Acest sistem de clasificare a apărut în Franța la începutul secolului al XX-lea. În timp, a devenit cea mai râvnită formă de recunoaștere din industria ospitalității.
Surprize culinare pentru sportivi la Jocurile Olimpice. Meniurile din acest an includ și o selecție de preparate vegetariene
Sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice vor avea parte de o surpriză culinară la Paris. Cei mai buni bucătari ai Franței pregătesc pentru aceștia brânzeturi fine și preparate rafinate. Meniurile includ și o selecție de mâncăruri vegetariene.