MÂNCARE
Kebabul turcesc ar putea deveni produs protejat în Europa. E cel mai popular preparat servit pe stradă în Germania
Turcia a depus o solicitare în așa fel încât kebabul, considerat a fi cel mai cunoscut preparat din bucătăria turcească, să beneficieze de aceeași protecție la nivel european, precum pizza napoletană și jambonul spaniol (jamon serrano)
Fructele de mare sunt sau nu produse de post? Recomandarea BOR: Se consumă în zilele cu ”dezlegare” la pește
Sunt sau nu permise fructele de mare în perioada postului? În timp ce unii consideră că acestea se încadrează în categoria produselor de pește, alții spun că datorită lipsei sângelui acestea pot fi încadrate în categoria produselor de post
POLI BioFest 2024. Specialiștii spun că, în viitor, vom mânca mai puțin, pentru că produsele vor fi mai concentrate nutritiv
Zilele acestea are loc cea de-a III-a ediție a Poli Biofest, cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protecție a mediului şi inovațiilor din domeniul sustenabilității. Evenimentul este organizat în cel mai mare campus universitar din România, cel al Politehnicii București.
Trei profesori români au inventat pâinea cu gust de carne. "E ca și cum ai mânca friptură, dar nu se vede, se simte"
Trei profesori de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi au primit brevet de invenţie din partea Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru o pâine proteică, cu gust şi proprietăţi de carne.
STUDIU: Persoanele care consumă constant cereale și batoane proteice bogate în zahăr au un risc cu 21% mai mare de a muri mai devreme
Cerealele și batoanele care au un conținut crescut de zahăr au 32 de efecte nocive pentru sănătate. De exemplu: bolile de inimă, cancerul, diabetul și chiar decesul prematur. Acestea sunt concluziile celui mai amplu studiu din domeniu, care a implicat aproape 10 milioane de persoane.
Postul intermitent, beneficii și efecte. Premierul britanic Rishi Sunak și actorul Marius Manole fac deja fasting
Postul intermitent, despre care se vorbește mult, în ultima perioadă, este dieta pe care o urmează din ce în ce mai multe persoane publice. Recent, și premierul Marii Britanii a anunțat că este adeptul postului de 36 de ore.
Babicul de Buzău își așteaptă eticheta europeană. Prin ce se diferențiază de alte salamuri
Este picant, făcut din carne crudă și trece printr-un proces de afumare lung de cel puțin 20 zile. De această dată, campania Gusta România se întoarce la Buzău și vă prezintă povestea babicului. Este un salam cu origini sârbești, însă adoptat și transformat de români.
Produse noi incluse în calculul inflației. Avocado și somonul se regăsesc tot mai des în coșul de cumpărături al românilor
În pofida scumpirilor din ultima perioadă, coșul de cumpărături al românilor conține tot mai frecvent avocado și somon. Sunt doar două dintre alimentele noi care vor fi incluse din acest an în calculul inflației, potrivit Institutului Național de Statistică.
UPDATE. Plafonarea adaosului comercial la alimente, prelungită. Ministrul Agriculturii: Nu e penurie, așa cum s-a zis
Guvernul plănuiește să prelungească plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază cu încă trei luni. Măsura va fi discutată, joi, în Guvern, dar o decizie va fi luată săptămâna viitoare, într-o ședință extraordinară.
Cum se face adevărata telemea de Sibiu. Doar nouă producători sunt autorizați să vândă produsul, în prezent
Campania GUSTĂ ROMÂNIA ajunge la Sibiu, acolo unde telemeaua făcută din laptele oilor din zonă a obținut și certificare europeană. Cât de lung și cât de greu e drumul de la stână până la raft?
Mâncărurile cu oase de animale ar putea reduce emisiile de carbon. Cum ar putea persoanele dependente de carne să facă o favoare planetei
Oamenii de știință din domeniul alimentar au găsit o modalitate de a face nuggets de pui și prăjituri de pește din oase și țesuturi dure care altfel ar fi fost aruncate.
Cele mai neobișnuite produse de la CES 2024. De la insectele comestibile, crescute de roboți cu AI, la gențile din piele obținută din ananas
Consumer Electronics Show (CES), unul dintre cele mai influente evenimente din domeniul tehnologiei, a atras peste 4.000 de mari companii și start-up-uri în Las Vegas.
Istorii regăsite, la o ceașcă de cafea. Café Korb din Viena a fost inaugurată de împăratul Franz Joseph
Este început de an și poate că este bine să ne amintim un lucru simplu, dar esențial: călătoriile ne fac bine. Fie că vorbim despre o călătorie în țară sau în afara țării. Oriunde am merge, este important să fim curioși și să aflăm istoriile unui loc.
Cât timp păstrăm mâncarea gătită, după Sărbători. Sfatul medicilor
A început deja frenezia cumpărăturilor pentru Revelion, însă mulți dintre noi încă mai avem în frigider bucate rămase de la Crăciun. Medicii ne spun că este cazul să o aruncăm dacă nu am consumat-o, până acum. Mâncarea gătită nu ar trebui păstrată mai mult de 3-4 zile.
Cele mai inedite mese de Crăciun din Europa - de la renul murat, la șunca glazurată
Fie că vă gândiți la Crăciun ca la celebrarea nașterii lui Iisus Hristos sau ca la o iterație modernă a solstițiului de iarnă, există un lucru asupra căruia suntem cu toții de acord: Crăciunul este o perioadă de răsfăț.
Delicatese de Crăciun, din Viena. Ce este tafelspitz, mâncarea regelui
Viena este unul dintre cele mai vizitate orașe europene în perioada Crăciunului. O echipă Euronews România a vrut să afle mai multe și despre bucătăria tradițională vieneză. Iar printre cele mai alese bucate este, desigur, celebrul... rasol de vită.