DOCTOR
Poiana Brașov, fără ambulanță în sezonul de iarnă. Serviciul Județean de Ambulanță Brașov îmaprte o clădire cu alte trei instituții
Poiana Brașov a rămas fără ambulanță chiar în pragul noului sezon de iarnă. Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Brașov a suspendat activitatea stației din stațiunea turistică, pe motiv că nu se justifică prezența în permanență a unei autospeciale acolo.
Un singur medic în toată secția de Terapie Intensivă, la Spitalul Județean de Urgență din Pitești
Spitalul Județean de Urgență din Pitești rămâne cu un singur medic la secția de terapie intensivă, de la 1 decembrie. Asta dacă nu se va găsi o soluție prin care să fie detașați medici de la alte spitale.
Un medic palestinian din România descrie ororile războiului Israel-Hamas: ”Umanitatea se termină când vezi copii care se roagă la Dumnezeu să plouă ca să poată să bea apă”
Dr. Amin Zahra, un medic palestinian care lucrează la Spitalul Județean Brașov, a vorbit despre coșmarul pe care-l trăiesc civilii din Fâșia Gaza, la o lună de la declanșarea războiului dintre Israel și gruparea Hamas.
Sistemul medical, victima ordonanței austerității. Spitalele sunt obilgate să nu mai facă cheltuieli până la sfârșitul anului
Ordonanța care taie cheltuielile bugetare pune în pericol funcționarea sistemului medical din România. Spitalele de stat nu vor mai putea să cumpere instrumentar medical sau să repare o ușă defectă la un salon.
Un bebeluș grav bolnav a primit cetățenie italiană. Părinții fetiței de 8 luni încearcă să îi împiedice pe doctorii britanici să o deconecteze de la aparate
Guvernul Meloni a acordat în regim de urgență cetățenia italiană unei fetițe britanice grav bolnave, după ce doctorii din Anglia au vrut să o deconecteze de la aparatele care o mențin în viață.
Sănătate gratuită, dar pe bani. Cele mai mari cheltuieli le au românii cu copii, pentru că multe analize nu sunt compensate
Sănătatea costă, deși aparent e gratuită. Cele mai mari costuri le au părinții cu copii mici. Multe dintre analizele recomandate se fac cu bani, iar cele gratuite necesită timp de așteptare. Așa se face că, de cele mai multe ori, se ajunge tot la portofelul asiguratului.
De ce România raportează doar 1% din infecțiile nosocomiale, în timp ce media UE este de 7%
Pe 30 octombrie 2023 se împlinesc opt ani de la tragedia din clubul Colectiv, unde au murit 65 de persoane în urma unui incendiu. La acea vreme s-a discutat larg pe tema infecțiilor nosocomiale asociate actului medical, în urma cărora unii pacienți și-au pierdut viața.
80% dintre români au probleme dentare. Adulții au acces gratuit la control stomatologic și tratament, o singură dată pe an
România se situează pe penultimul loc în Uniunea Europeană cu privire la numărul anual de vizite la medicul stomatolog. 2 din 10 români nu au fost la stomatolog în ultimul an și doar 4% dintre aceștia fac controale de rutină.
Medicii palestinieni din Gaza se luptă să salveze cât mai multe vieți. "De atâtea ori aud victimele țipând, dar nu pot face nimic"
Medicii din Gaza fac eforturi pentru a salva cât mai multe vieți, în contextul în care accesul la apă, energie electrică și combustibil este blocat. Salvatorii ajung cu greu la victimele prinse printre ruine.
A început campania de vaccinare antigripală. Anumite categorii de persoane pot beneficia de vaccin gratuit sau compensat
Campania de vaccinare antigripală a început în toată țara. Medicii de familie eliberează deja rețete pentru persoanele care fac parte din categoriile de risc. Acestea au dreptul să primească serul gratuit.
Terapie gratuită pentru copiii și adulții cu autism. Beneficiul, în vigoare de la 1 octombrie
Copiii și adulții cu autism vor beneficia începând cu 1 octombrie de terapie decontată de CNAS. Anunțul a fost făcut de președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Andrei Baciu.
Analize medicale gratuite pentru copiii cu vârsta de până la trei ani. Lista completă cu tratamente și consultații
O serie de consultații medicale pot fi realizate gratuit pentru copiii cu vârsta de până la trei ani. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a făcut publică lista cu analizele ce pot fi efectuate preventiv și fără bani.
Un medic școlar poate ajunge să aibă în grijă și peste 2.000 de elevi în orașele mari
În România, avem un medic școlar la aproximativ 6-7 unități de învățământ. Acesta poate ajunge să aibă în grijă și peste 2.000 de elevi în orașele mari. Asta pentru că domeniul nu este bine finanțat și nu reușește să atragă tineri absolvenți de medicină, spun experții.
Compania care produce Ozempic, cea mai valoroasă din lume. A depășit grupul de lux care deține Louis Vuitton
Producătorul danez de medicamente, Novo Nordisk, a devenit cea mai valoroasă companie din lume, după ce a reușit să pună capăt celor doi ani de dominație a grupului francez de lux LVMH. Unul dintre factorii de succes îl reprezintă popularitatea Ozempic, "viralizat" drept medicament pentru slăbit.
Prognoza meteo pentru răspândirea ambroziei. Aplicația arată cât de intens este polenul în orice zonă din București
Bucureștenii alergici la ambrozie au acum la dispoziție o aplicație care le oferă prognoza pe două săptămâni. În funcție de condițiile meteo, direcția și viteza vântului, cei interesați pot vedea intensitatea polenului de ambrozie în București.
Botez cu adeverință de la medic. Preoții cer părinților ca micuții să fie consultați de un medic înaintea botezului
Adeverință medicală pentru botez. Așa sună noua cerință a părinților pentru medicii pediatri. Sandra Alexiu susține că a primit o solicitare pentru eliberarea unei adeverințe care să ateste că un bebeluș este sănătos și că ar putea fi botezat.
Cursuri de empatie pentru personalul medical, după tragedia de la Botoșani. Măsura a fost anunțată de noua conducere
Protocoale și proceduri medicale scrise, reorganizarea maternității Botoșani și cursuri de empatie pentru personalul medical. Sunt câteva dintre măsurile anunțate de noua conducere a spitalului Județean de Urgență "Mavromati".