Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Epidemia de rujeolă se extinde. Adrian Marinescu: ”Nu mă aștept să fie o explozie, va fi o complicație”

Epidemia de rujeolă se extinde. Numai în ultima săptămână au fost confirmate în toată țara aproape 500 de noi îmbolnăviri.

Cea mai mare incidență a fost înregistrată în județele Mureș, Brașov și Giurgiu. Majoritatea cazurilor raportate sunt la copii nevaccinați, iar medicii estimează că numărul îmbolnăvirilor va crește în perioada următoare.

Rujeola, sau în termeni populari pojarul, poate să pună probleme reale pentru sănătatea noastră. Și e vorba de copii și de adulții tineri care n-au fost vaccinați, n-au trecut prin boală.

Din păcate nu doar că sunt multe cazuri la camerele de gardă, dar înseamnă internări mai multe, înseamnă complicații, înseamnă și o evoluție imprevizibilă. Sunt din păcate și cazuri care pot duce la deces. Această boală poate fi prevenită ușor prin vaccinare.

Nu mă aștept să fie o explozie, va fi o complicație de acum încolo, mă aștept să fie multe cazul. Dar mare atenție, pentru că vom avea și infecțiile respiratorii în același timp. Gripa e în creștere evidentă și va fi și la începutul anului viitor și va fi complicat.”, a declarat dr. Adrian Marinescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE