Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani ajunge în țară săptămâna viitoare

  • Primul tren electric inter-regional din setul de 37 produse de Alstom a finalizat testele statice la fabrica din Katowice din Polonia şi a fost pregătit pentru livrarea în ţară în cursul săptămânii viitoare.
  • De altfel, este şi primul tren cumpărat după trecerea a 40 de ani de la achiziţia de către România a ultimului tren electric.
  • Cele 37 de rame electrice inter-regionale (RE-IR) sunt produse de Alstom Ferroviaria SpA la fabrica de la Katowice (Polonia) şi vor conecta capitala cu principalele centre urbane ale ţării.

Află mai multe despre primul tren electric cumpărat de România.

Cine este Sam Altman, părintele ChatGPT, concediat și reangajat de OpenAI

Sam Altman, cofondatorul OpenAI, creatorul ChatGPT, se întoarce la compania care l-a concediat la sfârșitul săptămânii trecute, ultimul episod dintr-o saga care a șocat industria inteligenței artificiale.

Numele său apare pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume pentru concedierea sa dramatică de la compania pe care a fondat-o, OpenAI.

Altman a intrat în lumea tehnologiei călcând pe urmele unor alți ”grei” din industrie, precum Steve Jobs, Bill Gates și Mark Zuckerberg. La 20 de ani, el a renunțat la facultate (Stanford University), fără a-și lua diploma, pentru a înființa o companie care le permitea utilizatorilor să își partajeze geolocalizarea, numită Loopt.

Citește mai multe detalii despre cariera lui Sam Altman, părintele ChatGPT.

O formă agresivă de cancer ar putea fi depistată cu ajutorul inteligenței artificiale

  • O nouă descoperire în lumea medicală ar putea salva milioane de vieți.
  • O echipă de cercetători chinezi a realizat o platformă de inteligenţă artificială care poate detecta cancerul pancreatic în stadii incipiente. Totul pe baza imagisticii cu raze X.
  • Cancerul pancreatic, una dintre cele mai agresive forme, este o tumoare profund malignă. Șanse mari de vindecare sunt atunci când este detectat în faze incipiente.

Află mai multe despre cum poate fi tratat cancerul cu ajutorul inteligenței artificiale.

Lista târgurilor de Crăciun din România, în 2023. Târgul de la Arad va avea o roată panoramică de 30 de metri

  • Sibiul și Craiova au dat startul sărbătorilor de iarnă! În ambele orașe s-au deschis primele târguri de Crăciun din țară.
  • Târgul de Crăciun din Sibiu a fost de-a lungul anilor cotat printre cele mai frumoase din Europa, dar și printre cele mai accesibile din punct de vedere financiar dacă luăm în calcul cheltuielile pe care le fac vizitatorii.
  • Marile orașe din România și-au anunțat deja programul pentru târgurile de Crăciun care vor avea loc în această iarnă. Românii vor putea să se bucure de ele timp de aproape două luni și jumătate.

Află care este programul târgurilor de Crăciun 2023 din România.

Cât costă un brad de Crăciun în 2023 și ce recomandă specialiștii pentru a-l păstra verde mai mult timp

  • Primii brazi au fost scoși deja la vânzare, iar comercianții promit că ar trebui să reziste până la Crăciun, dacă ținem cont de câteva recomandări.
  • Prețurile brazilor variază în funcție de tipul de brad dar și dimensiunea acestuia.
  • Prețurile sunt ceva mai mari decât anul trecut și înregistrează o creștere de 10-15 lei, spun comercianții, dar pe măsură ce sărbătorile se apropie s-ar putea ca prețurile să crească și mai mult.

Citește mai multe despre prețurile brazilor de Crăciun în 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE