Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cât costă un brad de Crăciun în 2023 și ce recomandă specialiștii pentru a-l păstra verde mai mult timp

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar odată cu ele apare și dilema: pentru ce brad optăm? natural sau artificial?

Primii brazi au fost scoși deja la vânzare, iar comercianții promit că ar trebui să reziste până la Crăciun, dacă ținem cont de câteva recomandări.

Prețurile brazilor variază în funcție de tipul de brad dar și dimensiunea acestuia.

Cât vor scoate românii din buzunar pentru brazii de Crăciun din acest an

Dacă vorbim de brazii naturali tăiați, prețurile variază de la 50 de lei, la 600 de lei pentru brazii mai mari. Pentru brazii în ghiveci, prețurile sunt mai mari. Pornesc de la 140 de lei pentru un brad de 120-150 de centimetri și ajung la peste 170 de lei pentru un brad care ajunge la peste 200 de centimetri.

În ceea ce privește brazii artificiali, prețurile încep de la 40 de lei și ajung și la 3.000 de lei.

Prețurile sunt ceva mai mari decât anul trecut și înregistrează o creștere de 10-15 lei, spun comercianții, dar pe măsură ce sărbătorile se apropie s-ar putea ca prețurile să crească și mai mult.

Recomandările specialiștilor pentru a păstra brazii verzi mai mult timp

”Dacă optăm pentru un brad în ghiveci trebuie să îl ferim de sursa de căldură, să îl udăm regulat. După ce a trecut Crăciunul putem să îl scoatem afară și să îl plantăm. Putem să îl scoatem afară la temperaturi de peste 10 grade Celsius și trebuie udat de două ori pe săptămână.

Dacă optăm pentru un brad tăiat, trebuie să îi cumpărăm un suport cu recipient pentru apă, iar apa trebuie schimbată o dată pe săptămână”, spun specialiștii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE