Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Filme de Crăciun care merită văzute de Sărbători

Publicat de: Euronews

Filmele de Crăciun dau tonul sărbătorilor și pot fi cel mai bun prilej de a petrece timp cu cei dragi, în fața ecranelor, înconjurați de strălucirea luminițelor festive.

În zilele libere de Crăciun, puteți alege una dintre peliculele din lista care urmează.

Bad Santa (2003)

Acțiunea filmului Bad Santa se concentrează pe Willie, portretizat de actorul Billy Bob Thornton, un nelegiuit alcoolic și deprimat. De fiecare Crăciun, el joacă rolul Moșului, alături de spiridușul său, Marcus. Cei doi se deghizează și stau în centre comerciale americane, cu scopul ca, după ce reușesc să înțeleagă cum funcționează sistemele de securitate, să încerce să jefuiască magazinele.

Pentru o comedie în care apar replici care pot fi considerate puțin indecente, apare totuși, și un mesaj sentimental: Chiar și pentru indivizii care au făcut lucruri rele mai există speranța transformării într-o persoană puțin mai bună. Măcar cu ocazia Crăciunului. Și asta cu ajutorul unui băiețel cu care personajul principal se împrietenește și care scoate la lumină latura sa mai bună.

Die Hard (1988)

Există deja multe discuții în contradictoriu cu privire la întrebarea dacă "Die Hard" este sau nu un film de Crăciun sau dacă a devenit pur și simplu o tradiție a sezonului. Dar vă lăsăm pe voi să vă dați cu părerea.

Filmul îl prezintă pe marele actor Bruce Willis, în rolul lui John McClane, un polițist newyorkez, care ajunge la o petrecere de Crăciun, în Los Angeles, pentru că dorește să se împace cu soția sa, Holly. Festivitățile sunt întrerupte de un grup de teroriști care preiau controlul asupra situației. Acela este momentul în care personajul principal își dă seama că nimeni nu poate salva ostaticii, cu excepția sa.

Elf (2003)

Mergem mai departe cu Elf, un film despre un bărbat în toată regula care e convins că este, de fapt, elf. Will Ferrell joacă rolul lui Buddy, un bărbat adoptat de Moș Crăciun și crescut de elfi.

Pentru că simte că nu se regăsește printre aceștia, Buddy decide să se aventureze într-o călătorie spre New York, în căutarea tatălui său biologic, de mult pierdut.

Între timp, acesta învață câteva lecții despre altruism, importanța familiei și a prețuirii sufletului de copil din interiorul fiecăruia dintre noi.

Home Alone (1990)

Home Alone este un film care nu mai are nevoie de prea multe prezentări. Kevin McCallister, un băiat de opt ani, este uitat acasă, accidental, atunci când familia sa pleacă în vacanță la Paris de sărbători. Când un cuplu de infractori, cunoscuți sub numele de "bandiții umezi", plănuiesc să intre în casă, Kevin apucă problema cu propriile mâini și le întinde răufăcătorilor o serie de capcane.

Umorul, coloana sonoră deosebită, produsă de John Williams, și sentimentul general de căldură fac din "Singur acasă" unul dintre cele mai bune filme de Crăciun.

It’s a Wonderful Life (1946)

Filmul It’s a Wonderful Life (1946) prezintă un subiect mai sumbru, o poveste despre un bărbat care își dorește să nu se fi născut niciodată.

Un înger păzitor, pe nume Clarence, îi arată personajului principal, George Bailey, cum ar fi fost viața, dacă el nu s-ar fi născut niciodată. Asemănătoare călătoriei lui Scrooge din "A Christmas Carol", această viziune din exterior asupra propriei vieți îi permite lui George să recunoască importanța bunătății și valoarea vieții sale pe pământ.

How the Grinch Stole Christmas (2000)

Un film care ne învață că oricine se poate ”molipsi” de spirtul Crăciunului.

Filmul ”Cum a furat Grinch Crăciunul” lansat în 2000 este inspirat din cartea cu același nume, scrisă în anul 1957 de Dr. Seuss.

În orașul Whoville, toată lumea se bucură de magia Crăciunului, mai puțin Grinch, interpretat de Jim Carrey. Din acest motiv, el decide să fure Crăciunului și să strice bunăstarea locuitorilor din micul oraș.

Asta până când Cindy Lou Who, o copilă plină de energie și de speranță, se împrietenește cu cinicul monstruleț verde și-l ajută să descopere magia sărbătorilor.

The Polar Express (2004)

The Polar Express este un film animat despre un băiat care descoperă care este adevăratul sens al Crăciunului. Copilul, care nu crede în Moș Crăciun, este invitat să urce la bordul unui tren, cu destinația Polul Nord. Acolo, începe o călătorie plină de aventuri, în care învață ce înseamnă prietenia, curajul și spiritul sărbătorilor.

Călătoria nu este lipsită de peripeții, însă totul se termină cu bine. Micii pasageri ajung să vadă atelierul spiridușilor și chiar să îl întâlnească pe adevăratul Moș Crăciun, dar descoperă o lecție foarte importantă: „A vedea înseamnă a crede, dar uneori cele mai reale lucruri din această lume sunt cele pe care nu le putem vedea.”

Deck the halls

În pelicula ”Deck the halls”, Steve, portretizat de actorul Matthew Broderick, este un tată care iubește foarte mult obiceiurile de Crăciun. Acesta se lovește de o situație dificilă, odată cu apariția unui nou vecin, Buddy, jucat de bine-cunoscutul Danny DeVito. Buddy are vise mari și plănuiește să-și decoreze casa cu atât de multe lumini de Crăciun, încât să fie vizibilă din spațiu. Steve nu dorește să se simtă mai prejos și îi declară război vecinului său, pe care-l percepe ca pe o amenințare pentru sărbătoarea de Crăciun.

Frozen

Când regatul lor este blestemat să fie cuprins într-o iarnă veșnică, neînfricata Anna își unește forțele cu Kristoff, un alpinist curajos, pentru a merge în căutarea surorii acesteia, prințesa Elsa - singura care ar putea pune capăt vrăjii malefice ce s-a abătut asupra regatului.

În călătoria lor, cei doi vor întâlni troli, un amuzant om de zăpadă, pe nume Olaf, ființe magice, dar și o mulțime de pericole. Anna și Kristoff vor fi nevoiți să le înfrunte pentru a salva regatul de un destin tragic.

Frozen sau Regatul de gheață este o poveste emoționantă despre importanța familiei, un film care bucură pe toată lumea, de la mic la mare, prin peisajele fermecătoare și prin secvențele pline de magie.

The nightmare before Christmas

Animația ”The nightmare before christmas” urmărește aventurile lui Jack Skellington. Un îndrăgit rege dovleac al orașului Halloween, care s-a plictisit de aceeași rutină anuală de a înspăimânta oamenii din ”lumea reală”. Jack ajunge din greșeală în orașul Crăciunului și este încântat de toată magia din acel tărâm, așa că hotărăște să devină el Moș Crăciun și să împartă daruri, în locul acestuia. Zis și făcut! Jack reușește să-l răpească pe Moșul, doar că în ciuda dorinței sale bune, cadourile dăruite copiilor se transformă în păianjeni, gândaci și schelete.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE