Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cele mai frumoase târguri de Crăciun deschise în Europa în această perioadă

Marile orașe din Europa au îmbrăcat straie de sărbătoare. Unele dintre târgurile de Crăciun și-au deschis porțile chiar din luna noiembrie. Căsuțele din lemn unde se vând preparate delicioase, luminițe și personaje de Crăciun aduc deja magia sărbătorilor. Vă prezentăm un top al unora dintre cele mai spectaculoase piețe de Crăciun din Europa.

Primele piețe de Crăciun au apărut în Germania, în Evul Mediu, una dintre cele mai vechi fiind cea din Dresda, care datează din 1434. Tradiția a fost preluată de mai multe orașe de pe continentul european care devin destinații de vacanță în perioada sărbătorilor de iarnă.

Târgul de Crăciun din Basel, Elveția

deschis în perioada 24 noiembrie - 23 decembrie 2022

Piața de Crăciun din Basel a fost considerată una dintre cele mai frumoase din Europa, conform sondajelor. De la un an la altul, orașul elvețian se bucură de o popularitate tot mai mare în perioada sărbătorilor de iarnă.

Sunt 160 de căsuțe din lemn decorate, unde se vând delicii culinare, de la cârnații tradiționali, turta de ghimbir, punch-ul fierbinte, fondue festiv, la raclette cu coaste. Târgul de Crăciun este împărțit în două secțiuni: Barfuserplatz și Munsterplatz. La prima se pot găsi bijuterii și obiecte lucrate manual, în timp ce la Munsterplatz sunt organizate activități distractive pentru copii, precum ateliere de confecționare de globulețe.

Dacă aveți în plan să vizitați târgul de Crăciun din Basel, nu ar trebui să ratați orașul vechi, bine conservat. Magazinele și fațadele multor clădiri sunt decorate special de sărbătoare.

Pentru a putea vizita Târgul de Crăciun din Basel, cel mai apropiat aeroport este cel din Basel, potrivit Airlinestravel.ro.

Piața de Crăciun de la Viena

deschis în perioada 19 noiembrie - 26 decembrie 2022

Luminițele de Crăciun au fost instalate la Viena de la sfârșitul lunii noiembrie. Străzile pe care sunt ridicate palatele impresionante sunt cuprinse de magia sărbătorilor. Cei care ajung la Târgul de Crăciun de la Viena se pot bucura de băuturi calde, atmosferă festivă și de atmosfera festivă.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Viena (Flughafen Wien).

VEZI GALERIA
3 imagini

Fotografii: Profimedia

Piața de Crăciun din Salzburg, renumită pentru colinde și tradiții străvechi

deschis în perioada 17 noiembrie 2022 - 1 ianuarie 2023

Frumosul oraș natal al lui Mozart și al filmului „Sunetul muzicii” își deschide sezonul de Crăciun, cu colinde. În acest oraș austriac, tradiția organizării târgului de Crăciun datează din secolul al XV-lea. Pentru a intra în atmosfera de sărbătoare, turiștii pot asista la concerte gratuite în fiecare zi, în fața catedralei din Salzburg, potrivit The Times.

Târgul de Crăciun din Budapesta, Ungaria

deschis în perioada 19 noiembrie 2022 - 1 ianuarie 2023

Budapesta se numără printre orașele cu unul dintre cele mai apreciate târguri de Crăciun din Europa. E organizat în piața Vorosmarty, în centrul capitalei Ungariei. Aici, turiștii pot găsi preparate tradiționale, obiecte lucrate manual și se pot distra la concerte gratuite.

De asemenea, cei care vin la târgul de Crăciun din Budapesta pot face mișcare la patinoarul în mijlocul căruia va fi amplasat un brad de Crăciun de mari dimensiuni.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Budapesta Liszt Ferenc.

Târgul de Crăciun din Praga, Cehia

deschis în perioada 26 noiembrie 2022 – 6 ianuarie 2023

Praga, unul dintre cele mai romantice orașe din Europa, organizează anul acesta la tradiționalul Târg de Crăciun. Piața de Crăciun din centrul orașului este cea mai mare din Cehia. Amplasată chiar în inima orașului, este o piață tradițională cehă cu zeci de tarabe din lemn. Comercianții oferă produse tipice de Crăciun, cum ar fi produse din perle de sticlă, fețe de masă brodate manual, jucării din lemn și multe alte lucruri.

Vizitatorii pot încerca vinul fiert tipic, iar gurmanzii, indiferent de vârstă, se vor bucura de biscuiți de Crăciun tradiționali, castane prăjite, turtă dulce sau cârnați cehi la grătar și frigărui.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Václav Havel din Praga.

VEZI GALERIA
3 imagini

Fotografii: Profimedia

Piața de Crăciun din Poznan, Polonia

deschis în perioada 19 noiembrie - 25 decembrie 2022

Piața de Crăciun din Poznan este una dintre cele mai îndrăgite din Polonia, precum și una dintre cele mai frumoase din Europa. Aranjamentele originale sunt amplasate pe Old Market Square and Plac Wolności (Piața Libertății).

Aici, oamenii pot încerca delicatese de iarnă și să se inspire pentru idei de cadouri de Crăciun. Urcă în roata Ferris din Piața Libertății și bucură-te de priveliști spectaculoase ale părților istorice din Poznań.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Poznan.

Funchal – Madeira – Portugalia

deschis în perioada 1 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023

Unul dintre cel mai frumoase târguri de Crăciun este organizat în Madeira, arhipelagul portughez situat în Oceanul Atlantic. Piața de Crăciun din Funchal primește și titlul de „Cea mai însorită piață de Crăciun din Europa”, dar și „ Cea mai bună destinație însorită de iarnă”.

Madeira este o destinația ideală pentru vacanța de Crăciun, mai ales dacă nu vă place frigul.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Cristiano Ronaldo, Madeira.

Târgul de Crăciun din Strasbourg, Franța

deschis în perioada 25 noiembrie - 26 decembrie 2022

La sfârșit de noiembrie, Strasbourg se transformă în „capitala Crăciunului” din Franța. În inima orașului vor fi amplasate peste 300 de căsuțe din lemn, de unde pot fi cumpărate decorațiuni de Crăciun și numeroase delicate ale micilor producători din Alsacia, precum cârnații sau deliciosul guguluf.

Cel mai apropiat aeroport se află la Entzheim, la 10 kilometri de Strasbourg.

VEZI GALERIA
3 imagini

Fotografii: Profimedia

Piața de Crăciun din Sevilia, Spania

deschis în perioada 5 decembrie 2022 - 5 ianuarie 2023

Organizatorii Târgului de Crăciun din Sevilia promit anul acesta o experiență culturală și artistică pentru turiștii care vor să intre în atmosfera de sărbătoare. Alături de celebrele căsuțe din lemn, vor fi organizate expoziții și spectacole stradale. Străzile orașului spaniol vor fi invadate de coruri de colindători, dar și de artizani de dulciuri. Cei aflați în căutarea de cadouri inspirate din cultura Andaluziei își pot răsfăța simțurile cu o porție de churros, celebrele gogoși spaniole.

Cel mai apropiat aeroport este cel din Sevilia, principalul aeroport internațional care servește Andaluzia de Vest în sudul Spaniei.

Târgul de Crăciun din Göteborg , Sweden

deschis în perioada 19 noiembrie - 30 decembrie 2022

Liseberg, unul dintre cele mai cunoscute parcuri de distracții din Suedia, se transformă în prag de sărbători într-un rafinat târg de Crăciun. Nu veți găsi aici brazi artificiali de Crăciun sau celebra roată. Intrarea se plătește la târgul care va fi deschis în fiecare zi între orele 15:00 și 22:00. Turiștii pot încerca preparate din carne afumată de ren sau degusta glogg, tradiționalul vin fiert scandinav. Aici, copiii îl pot întâlni pe Moș Crăciun sau se pot distra la patinoar.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Göteborg Landvetter.

Târguri de Crăciun deschise în România

Târgul de Crăciun din București, Piața Constituției

deschis în perioada 20 noiembrie - 26 decembrie 2022

La târgul organizat de Primăria Capitalei, bucureștenii vor avea avea loc concerte live și vor fi instalate atracții pentru copii, precum Căsuţa lui Moş Crăciun, patinoarul, caruselul şi roata panoramică, a anunțat ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

La târg vor fi căsuțe din lemn cu produse realizate de meșteșugari, artiști plastici și artizani, mâncare tradițională, parc de distracții cu patinoar, carusel, roată panoramică, concerte, spectacole de weekend, street food, zone destinate activităților pentru copii şi, nu în ultimul rând, întâlniri magice cu Moș Crăciun.

VEZI GALERIA
2 imagini

Fotografii: Andrei Petcu - Proedus / Facebook Primăria Municipiului București

Târgul de Crăciun „West Side Christmas”, Piața Drumul Taberei, București

deschis în perioada 25 noiembrie-27 decembrie

Al doilea târg de Crăciun din București este organizat de Untold Universe, creatorul festivalurilor Neversea şi Untold, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6.

Pe lângă atracţiile specifice unui târg de Crăciun, în acest an a fost dezvoltat şi un concept original care include personaje şi poveşti.

De asemenea, vizitatorii vor găsi la „West Side Christmas Market” şi o căsuţă poştală specială unde pot lăsa scrisori pentru Moş Crăciun. În ajunul Crăciunului, se va organiza o extragere, iar câştigătorului i se va îndeplini dorinţa, precizează organizatorii. 

Târgul, amenajat în cuva lacului secat a Parcului Drumul Taberei, va fi deschis zilnic între orele 12.00-23.00, iar intrarea va fi liberă.

Accesul la patinoarul din parc se va putea face separat, în oricare dintre zile, începând cu ora 10.00.

Târgul de Crăciun din Sibiu

deschis în perioada 11 noiembrie - 2 ianuarie

Târgul de Crăciun din Sibiu, unul dintre cele mai frumoase târguri de la noi din țară, se află la a 15-a ediție.

Potrivit organizatorilor, numeroși expozanți vor fi prezenți în Piața Mare din Sibiu pentru a oferi experiențe plăcute vizitatorilor, iar pentru cei mici au fost pregătite diverse atracții printre care se numără Atelierul lui Moș Crăciun și patinoarul în aer liber.

Vizitatorii vor putea să cumpere decorațiuni de Crăciun, bijuterii, diverse specialități gastronomice și nelipsitul vin fiert de la căsuțele special amenajate.

VEZI GALERIA
3 imagini

Fotografii: Facebook Primăria Municipiului București

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE