Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Criza energetică determină scumpirea vacanțelor la munte. Cu cât au majorat hotelierii tarifele

Publicat de: Euronews

Vacanțele la munte vor fi mai scumpe în următoarea perioadă din cauza facturilor mai mari la utilități și a creșterii prețurilor la materiile prime. Hotelierii majorează tarifele, mai ales că de luna aceasta au dat și drumul la încălzire în camere.

Surse suplimentare de încălzire

În ultima săptămână, în zona Brașovului temperaturile au scăzut chiar si sub 5 grade Celsius, așa că hotelierii au pornit mai devreme centralele. Asta înseamnă costuri mai mari pentru ei, iar pentru turiști prețuri mai mari cu 10-15% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Am crescut tarifele cu 15% indirect proporțional cu prețurile de achiziție la orice materie primă. Cu atât mai mult și la partea de energie. 15% este un cost care acoperă parțial costurile din prețul camerei. Trebuie să optimizăm cumva costurile dar nu în detrimentul clienților,” a explicat Gabriel Roșca, managerul unui hotel din Poiana Brașov.

Ca să mai reducă din costuri, hotelierii au decis să încălzească doar camerele locuite. Fiecare cameră de hotel are un sistem propriu de control a încălzirii astfel că turiștii își pot seta singuri temperatura pe care o doresc în încăpere. În plus, unii hotelieri din Poiana Brașov au instalat și surse suplimentare de încălzire, precum un șemineu electric.

„E al doilea an la rând când venim în acest hotel, a fost totul ok. Căldura a fost ok, și temperatura de afară a fost ok pentru plimbări și drumeții,” a spus un client.

Hotelurile au pregătit deja pachetele pentru sejururile de Crăciun și Revelion, care vor fi mai scumpe față de anul trecut. Tarifele cresc cu 10-15% față de anul trecut. Spre exemplu, un pachet de patru nopți de cazare variază între 7.000 și 8.500 de lei pentru două persoane de Revelion. Puțin mai ieftine sunt pachete pentru Crăciun. Acestea oscilează între 4.300 și 6.000 de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE