Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primarul Sectorului 4 face sondaj pe Facebook pentru luminițele de Crăciun

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Primarul Daniel Băluță vrea să-i consulte pe cetățenii care locuiesc în Sectorul 4 pentru a afla dacă vor să fie instalate luminițe de sărbători anul acesta. Edilul a apelat la sondaj pe Facebook pentru a decide dacă Primăria Sectorului 4 va aloca fonduri pentru iluminatul festiv, în condițiile în care în 2021 a cheltuit peste 150.000 de euro pentru închirierea instalațiilor.

”Ne dorim luminițe de sărbători și anul acesta în sectorul nostru? Vă rog să răspundeți la această întrebare, în secțiunea de comentarii, cât mai mulți dintre dumneavoastră.

Anul trecut a fost o feerie pe străzile, bulevardele și parcurile din Sectorul 4, luminate de ghirlande, decorațiuni și beculețe colorate. Anul acesta vă doriți să fie la fel? Părerea dumneavoastră este foarte importantă!

Prin urmare, lansez acest sondaj la care vă rog să DISTRIBUIȚI postarea și să răspundeți în comentarii cu DA sau NU”, este mesajul publicat de edilul Daniel Băluță, pe pagina sa de Facebook.

Cât a plătit Primăria Sectorului 4 pentru închirierea luminițelor de Crăciun în 2021

În 2021, Primăria Sectorului 4 a cheltuit peste 150.000 de euro pentru închirierea luminițelor de Crăciun. Potrivit portalului SEAP, contractul în valoare de 643.302 lei (fără TVA) a fost atribuit firmei Luxten Lighting Company pentru ”închirierea echipamentelor de iluminat festiv, pentru utilizarea pe perioada sărbătorilor de iarnă, in perioada 15 noiembrie 2021 - 15 februarie 2022 pe raza Sectorului 4 al Municipiului București”.

Contactați de Euronews România, reprezentanții Primăriei Sectorului 4 au dat detalii doar despre sumele cheltuite pentru închirierea instalațiilor și nu au putut preciza câți bani au fost plățiți pentru consumul de electricitate în acest caz.

Nu este prima oară când subiectul instalării luminițelor de Crăciun a stârnit controverse în spațiul public. În iunie 2022, primarul general Nicușor Dan a anunțat că au fost plătite ultimele două milioane de lei pentru acoperirea datoriei totale de 10 milioane de lei, sumă plătită de Primăria Capitalei pentru iluminatul festiv.

”Am reușit în sfârșit să virăm către Compania Municipală Iluminat Public ultimele două milioane de lei pentru acoperirea datoriei totale de 10 milioane de lei, care ne-a rămas de la iluminatul festiv angajat de Gabriela Firea pentru decembrie / ianuarie 2020-2021”, a scris Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Infocons, 11.888.683 lei au achitat în medie Primăriile din Municipiul București pentru iluminatul festiv în perioada 2017-2020.

Cea mai mare suma alocată a fost de 12.900.000 lei (iluminat festiv 2019) de către Primăria Municipiului București, iar cea mai mică a fost de 130.000 lei pentru iluminatul festiv din 2017 de către Primăria Sectorului 1.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE