Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rezidențiat 2023. Scade pragul minim de promovare de la 65% la 60% din punctajul maxim realizat, la fel ca în anii anteriori

Publicat de: Euronews

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei au aprobat, marţi, prin ordin comun, o măsură care permite intrarea în Rezidenţiat a unui număr cât mai mare de tineri medici, având în vedere necesitatea acoperirii cât mai multor posturi şi locuri în special în domeniile deficitare - medicină de familie, medicină de urgenţă, ATI.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, AGERPRES de Ministerul Sănătăţii, s-a decis scăderea pragului minim de promovare de la 65% la 60% din punctajul maxim realizat, la fel ca în anii anteriori.

Punctajul maxim realizat la sesiunea de Rezidenţiat din domeniul medicină a fost de 936 puncte, iar punctajul minim de promovare, conform baremului iniţial de 65%, este de 608 puncte. În această situaţie, ar fi putut alege un loc sau un post în specialitate maxim 3.696 candidaţi dintre cele 4.327 locuri disponibile.

„Pregătirea din timp a unui număr suficient de specialişti reprezintă o prioritate a politicii de resurse umane a Ministerului Sănătăţii. Tinerii medici trebuie să aibă după absolvire un loc de muncă asigurat, iar pacienţii din România să beneficieze de îngrijire din partea generaţiilor viitoare de specialişti”, a declarat, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, citat în comunicat, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE