Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un bebeluș grav bolnav a primit cetățenie italiană. Părinții fetiței de 8 luni încearcă să îi împiedice pe doctorii britanici să o deconecteze de la aparate

Guvernul Meloni a acordat în regim de urgență cetățenia italiană unei fetițe britanice grav bolnave, după ce doctorii din Anglia au vrut să o deconecteze de la aparatele care o mențin în viață. Indi Gregory, în vârstă de doar opt luni, suferă de o boală mitocondrială rară, iar medicii din Nottingham spun că nu mai are nicio șansă de supraviețuire.

Înalta Curte a Angliei a refuzat cererea părinților micuței de a fi transferată într-un spital din Roma. Premierul italian Giorgia Meloni a scris într-o postare pe platforma X că va lupta pentru dreptul lui Indi la viață până în ultimul moment.

Organizația Christian Concern, care sprijină părinții lui Indi din Ilkeston, Derbyshire, a anunțat că va avea loc o audiere urgentă la Înalta Curte pentru a lua în considerare înlăturarea tratamentului menținându-i viața.

Indi suferă de o boală mitocondrială, iar medicii de la Centrul Medical Queen's din Nottingham (QMC) au afirmat că nu mai pot face nimic pentru ea. Ei au susținut că starea ei este incurabilă și că tratamentul îi provoacă durere.

Părinții fetiței au luptat împotriva deciziei instanței din Anglia

Cu toate acestea, părinții, Claire Staniforth și Dean Gregory, au luptat împotriva acestei decizii, iar Spitalul de Copii Bambino Gesu din Roma a fost de acord să continue tratamentul, potrivit BBC.

Ultima contestație a familiei la Înalta Curte a fost respinsă sâmbătă.

Un protest împotriva acestei decizii a avut loc duminică în fața Centrului Medical Queen's.

O sursă guvernamentală italiană a declarat agenției de presă Reuters că familia va putea face apel la consulatul italian din Marea Britanie pentru a solicita transportul Indi în Italia cu avionul, însă nu există o obligație legală ca Marea Britanie să accepte această cerere.

Agenția de presă a raportat că Galeazzo Bignami, un ministru junior, a declarat că această mișcare a guvelrnului ar permite transferu copilului la spitalul de pediatrie Bambino Gesu și că fără aceasta, tratamentul ei ar fi fost oprit luni.

Dean Gregory, tatăl fetiței: „Inima mea se umple de bucurie că guvernul italian i-au acordat cetățenia Clairei și mie, readucându-ne speranța și încrederea în omenire”.

Dr. Keith Girling, directorul medical al Spitalului Queen's din cadrul Nottingham University Hospitals NHS Trust, a declarat: „Cazuri ca acesta sunt incredibil de dificile pentru toată lumea și gândurile noastre merg către părinții lui Indi în acest moment foarte dificil. O audiere pentru a decide dacă Indi poate fi extubată acasă sau la spital va avea loc marți, 7 noiembrie. Până când se va lua o decizie, vom continua să oferim îngrijire specializată pentru Indi”.

Dacă guvernul italian nu ar fi acționat, fetița ar fi fost deja deconectată de la aparate. Părinții lui Indi pot apela acum la consulatul italian din Marea Britanie pentru a cere mutarea ei în Italia, deși guvernul britanic nu are obligația de a accepta cererea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE