Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fetița salvată de sub dărâmături în Siria este în stare bună. Bebelușul este monItorizat atent de medici

Bebelușul din Siria care s-a născut sub dărâmături, după cutremurul devastator de la începutul săptămânii, este în stare bună, fiind sub supravegherea permanentă a medicilor. Fetița a fost botezată Aya, nume care înseamnă ”miracol”, ”frumusețe uimitoare” sau chiar ”înger”.

Bebelușul se află în spital și are o evoluție bună, spun medicii care o monitorizează.

„Urmăresc evoluția bebelușului, care a fost scos de sub dărâmături în Jinderis. Azi este 9 februarie, iar starea fetiței este bună, slavă Domnului. Am numit-o Aya, ca să nu-mi mai spunem tot timpul bebelușa. Starea ei s-a îmbunătățit. I-am făcut radiografie din cauza vânătăilor din zona gâtului. Din fericire, nu există leziuni. Starea ei este din ce în ce mai bună, pe zi ce trece. A fost vizitată de rudele mai îndepărtate, de mătușă și unchi”, a declarat medicul Hani Maarouf, de la spitalul Afrin.

Fetița a fost găsită sub ruinele unei clădiri dintr-un oraș din nord-vestul Siriei, legată de mama sa prin cordonul ombilical.

Mama, tatăl și frații micuței nu au supraviețuit, blocul în care locuiau fiind distrus complet de sesism. Imaginile emoționante cu micuța salvată dintre dărâmături au făcut înconjurul lumii.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,7 a lovit luni dimineață sud-estul Turciei și Siria, potrivit AFAD (Organizația de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență din Turcia). Un al doilea seism, de 7,6, a avut loc câteva ore mai târziu. Au murit peste 20.000 de oameni și mii de persoane au fost rănite, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE