Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Eforturi de salvare a victimelor în Siria. Lipsa utilajelor și a salvatorilor încetinesc operațiunile

Lipsa utilajelor grele și a salvatorilor bine echipați, încetinesc operațiunile de salvare din Siria. Dar, în ciuda șanselor tot mai slabe de a găsi supraviețuitori, Apărarea Civilă Siriană, numita și Căștile Albe, continuă să salveze familii întregi de sub ruinele orașului Idlib.

Unele zone nu pot primi ajutor

Deteriorarea infrastructurii după ani de război civil a îngreunat, de asemenea, distribuirea ajutoarelor în urma cutremurului devastator din localitatea siriană Idlib. Multe clădiri rezidențiale au fost distruse, lăsând mii de oameni fără adăpost. Temperaturile scăzute agravează eforturile de salvare, în timp ce mulți dintre cei strămutați sunt nevoiți să doarmă sub cerul liber.

„Unde să ne adăpostim să nu murim, unde se pot duce oamenii? Nu au opțiuni, nu au case, nu au corturi, unde se pot duce? Nu pot decât să se odihnească aici până când situația se îmbunătățește,” a declarat un bărbat.

Situația este cu atât mai critică în nord-vestul Siriei, deoarece zonele controlate de rebeli în apropierea graniței cu Turcia nu pot primi ajutor fără autorizația Damascului. ONU a cerut autorităților să lase politica deoparte pentru a se asigura că echipele de salvare își pot continua munca. Peste 1.500 de persoane au murit numai în provincia Idlib, în timp ce guvernul lui Bashar al-Assad dă vina pe sancțiunile europene și americane pentru lipsa de ajutor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE