GUVERNUL ROMÂNIEI
Deficitul Bugetar, o problemă delicată în coaliția de Guvernare. Bruxelles-ul ar putea interveni cu mecanisme de control, avertizează specialiștii
PSD și PNL s-ar fi înțeles să continue guvernarea împreună și după alegerile din acest an. Iar fiecare parte încearcă să transfere povara reducerii deficitului în curtea celuilalt, susțin analiștii economici, confruntați cu certurile din coaliție pe cifre.
Efectele amnistiei fiscale: datorii colosale, șterse de ANAF. Primii trei datornici au restanțe de 13 milioane de euro
ANAF va șterge datorii de milioane de lei după ce Guvernul a adoptat amnistia fiscală. Numai în al doilea trimestru din acest an au fost descoperite persoane fizice cu datorii de peste 100 de milioane de euro.
Amnistia fiscală, pe masa Guvernului. Banii datorați de rău platnici, șterși de Executiv
Amnistia fiscală, pusă la cale de PSD și PNL, poate deveni oficială de miercuri. Românii care au datorii la stat vor putea fi scutiți chiar și de 50% din sumă dacă achită o parte dintre bani până la 25 noiembrie 2024.
Guvernul crește plafonul de pensie pentru medicamente compensate la 90% începând din septembrie
Guvernul a aprobat luni o Ordonanță de urgență care prevede creșterea plafonului de pensie până la care se acordă medicamente compensate cu 90% din prețul de referință. Începând din septembrie, acest plafon va crește de la 1.830 lei la 2.020 lei.
Noi măsuri după recalcularea pensiilor. Cum vor primi medicamente compensate și ajutoare pentru încălzire pensionarii cu venituri mici
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni că Guvernul aplică o măsură complementară recalculării pensiilor, în așa fel încât pensionarii cu venituri mici să poată beneficia în continuare de medicamente compensate, ajutoare pentru încălzire și tichete sociale.
Vinurile românești, promovate pe piața din China și mai puțin în Franța. Consilier economic la Paris: ”E greu să vinzi castraveți grădinarului”
Vinurile din cramele românești sunt promovate pe piețe din Asia, precum China și Vietnam, și pătrund mai greu pe piața din Franța, cel mai mare producător de vinuri din lume în 2023
Programul Rabla pentru tractoare. Fermierii ar putea cumpăra utilaje de cel mult 55.000 de euro
Una dintre condiții este ca, după trei ani de la primirea finanțării, fermierul-persoană fizică să se transforme într-o formă de organizare juridică. L. Neculaescu: "Dacă nu se conformează, îi luăm banii înapoi"
Risc uriaș în ceea ce privește deficitul bugetar al României. Specialiștii trag un nou semnal de alarmă: "Dumnezeule, unde ne ducem cu cheltuielile astea?"
Cheltuielile cu bunuri și servicii marchează un record al ultimilor zece ani. Experții au avertizat de mult timp că măsurile luate de Guvern vor duce la așa ceva.
Cât costă organizarea alegerilor prezidențiale 2024. Estimarea făcută de Guvern
Suma necesară pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea în bune condiții al alegerilor prezidențiale din România este estimată la 1,39 miliarde de lei, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.
Surse: Ministrul Rafila, chemat la Guvern pentru explicații în dosarul Pantelimon
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a fost chemat, luni, de premierul Marcel Ciolacu la Guvern pentru a discuta despre raportul Corpului de control în cazul spitalului ”Sfântul Pantelimon”, au declarat surse politice pentru Euronews România.
Reducerea cheltuielilor bugetare, misiune imposibilă. Discuții Boloș-Ciolacu la Guvern, pe tema deficitului bugetar
Planul de măsuri adoptat în toamna anului trecut, pentru reducerea cheltuielilor bugetare, n-a avut efectul scontat. Potrivit datelor din execuția bugetară pe ultimele 6 luni, cheltuielile au crescut cu 60 de miliarde de lei față de aceeași perioadă din 2023.
De la legea salarizării unitare la cea din domeniul securității. De ce angajamentele promise de politicieni în PNRR au fost "uitate"
Legea salarizării unitare, modernizarea cadrului legislativ în domeniul securității și apărării naționale, reglementarea lobby-ului, dar și alte proiecte promise bat pasul pe loc.
Guvernul a avut încasări record, dar are cheltuieli și mai mari. Comisia Europeană: România va avea cel mai mare deficit din UE īn 2024
Chiar dacă ministrul de finanțe se laudă că luna trecută ANAF a depăşit un prag istoric de venituri, de 50 de miliarde de lei, statul e nevoit în continuare să se împrumute pentru a ține pasul cu cheltuielile pe care le face.
Ce spun specialiștii despre CNP-ul fiscal pregătit de Guvern: "Avem motive nenumărate de îngrijorare". Cum au făcut alte țări
Conform proiectului aflat în dezbatere publică, orice persoană fizică cu un cod numeric personal poate solicita alocarea unui număr de identificare digitală, care va fi utilizat în relația cu băncile sau cu autoritățile.