Inclusiv partidele din coaliție depun amendamente la pacheul pentru care Ilie Bolojan își asumă răspunderea în fața Parlamentului.
Politologii explică faptul că este un exercițiu a-și satisface propriul electorat, având în vedere că PSD preia din ideile de amendamente venite din partea sindicatelor, iar USR cele din partea societății civile.
Însă este puțin probabil ca premierul Bolojan să accepte aceste modificări, consideră analisții.
„Fiecare dintre aceste partide au un electorat propriu pentru care să se încearcă să facă presiuni. Nu înseamnă neapărat că vor merge până la capăt.
PSD este mai apropiat de mișcarea sindicală, deci e foarte posibil să preia din ideile de acolo în egală măsură USR de organizațiile societății civile. Deci și această linie o să o vedem, PNL și UDMR rămân separat.
Nu există foarte multe șanse ca domnul Bolojan să accepte aceste aceste amendamente, pentru că e o problemă. Dacă accesul în amendament trebuie să accepți mai multe, vom vedea ce presiuni vor exista, de fapt. E e o întrebare va rezista coaliția sau nu. Sigur, teoretic ar trebui să existe. Nimic nu ne indică în acest moment că ar exista riscuri, dar niciodată n-avem de unde să știm. Pentru că este foarte fragilă, pentru că nu este coordonată ideologic, pentru că a exista foarte multe atacuri care s-au dat împotriva PSD.
În primul rând, nu celebra te-mă știau și dacă știau de ce nu au făcut nimic. Eu cred că nu va accepta niciuna, dar vom vedea. În funcție de presiunile care există de fapt, vom vedea cât de puternic este poziția domniei sale, pentru că după alegerile prezidențiale am asistat cu încetul, cu încetul, ăăuterea simbolică pe care o deținea președintele Dan a lisat spre primul ministru Bolojant, care a devenit adevăratul centru de putere.”, a declarat Pîrvulescu.