Inspirată de viziunea lui Ivan Patzaichin, a transformat o fermă de capre într-un punct gastronomic de poveste | „Oamenii României frumoase”

În localitatea Răcoasa, din județul Vrancea, Marcela Pricop a dezvoltat o frumoasă poveste culinară. Punctul gastronomic local pe care îl conduce a pornit inițial de la o afacere mai mică: o fermă de capre. Apoi, pasiunea pentru gătit, dar și talentul său în domeniu, au transformat afacerea într-un loc unde turiștii vin pentru o masă cu adevărat gustoasă. Ospitalitatea este și ea nelipsită. Iar căprițele de la fermă sunt parte din ambientul simpatic al locului.

„În momentul în care ne-am decis să facem ferma de capre, noi ne-am întors din Italia”

Vedetă este, însă, căprița Țîca Țîca. Produce un lapte sănătos, din care apoi se obține o brânză absolut delicioasă. Despre căprițe și rolul lor la punctul gastronomic local ne-a povestit mai multe doamna Marcela: „Ele sunt mâncătoare de foarte multă hrană combinată. Le plac foarte mult fructele, porumbul, lucerna, șrotul de măr se zice că e foarte sănătos pentru ele sau sfecla de zahăr. E bună pentru ele pentru a produce lapte, e foarte sănătos”.

Doamna Marcela Pricop este gospodină în adevăratul sens al cuvântului. E drept, are și talent, și pasiune pentru tot ceea ce face. O perioadă a lucrat cu soțul în Italia. Apoi s-au întors acasă, aici la Răcoasa, cu gândul că pot face mai mult și aici. Anii de perseverență și de încredere că vor reuși, în ciuda tuturor dificultăților, au dat într-un final roade. Iar fiecare turist care le intră pe poartă pleacă apoi fericit de cum a fost primit și tratat.

Afacerea a crescut, așa că la mica fermă de animale s-a adăugat și o mică fabrică de produse lactat

„În momentul în care ne-am decis să facem ferma de capre, noi ne-am întors din Italia cu ideea de a deschide o fermă de capre, de fapt o fermă de animale, nu doar de capre. Doar că în momentul în care am văzut că laptele de capră este foarte puțin pus în valoare, deși nutritiv este net superior laptelui de oaie, atunci am decis să ne ducem pe nișa caprelor. Avem în fermă și câteva oițe, soțul meu este crescut între animale și n-are de gând să renunțe la ele. Ba mai mult, mă tot bate la cap să le-nmulțim, doar că e greu. Ideea este să te axezi pe o ramură de animale și să faci lucrul ăla bine”, ne-a povestit Marcela Pricop, proprietara punctului gastronomic local.

Zis și făcut. Afacerea a crescut, așa că la mica fermă de animale s-a adăugat și o mică fabrică de produse lactate. Ideea unui punct gastronomic local a venit un pic mai târziu, dar au muncit cu la fel de mult drag și pentru el. Asta am simțit și în bucatele pe care le-am avut noi pe masă. De la deliciosul platou cu antreuri, până la ciorbă și ciolan afumat cu fasole și apoi la desert, se simte pasiunea cu care doamna Marcela le gătește celor care îi calcă pragul.

Și totul a pornit de la o idee care a inspirat mulți români și care a dus și la dezvoltarea turismului gastronomic.

Vă recomandăm să încurajați turismul gastronomic local

Marcela Pricop, proprietara punctului gastronomic local: „Ideea lui Ivan Patzaichin a venit la fix și atunci am zis să pornim și noi la drum. Când am văzut că există posibilitatea de a obține inclusiv fonduri europene pentru a deschide un punct gastronomic, am zis de ce nu?!”.

În călătoriile dumneavoastră, vă recomandăm să încurajați turismul gastronomic local. Faceți rezervare la un punct gastronomic local pentru că experiențele culinare de aici sunt, de foarte multe ori, o reală bucurie nu doar pentru papilele gustative, ci chiar și pentru suflet.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE