LIFESTYLEConsumul moderat de cafea nu afectează inima. Care este cantitatea recomandată pentru consumul zilnic
LIFESTYLESchimbare istorică: ciocolata Toblerone nu va mai avea pe ambalaj muntele Matterhorn. De "vină", legile elvețiene Mondelez, compania-mamă, mută o parte din producție în Slovacia. Legile elvețiene spun că doar ciocolata fabricată integral în țară poate fi promovată cu ajutorul simbolurilor naționale - așa cum este Matterhorn.06/03/2023
ACTUALITATECarnea viitorului, realizată cu ajutorul unei imprimante 3D. Un restaurant a introdus prototipul în meniu O companie din Barcelona a reușit să aducă deja în meniul unui restaurant un astfel de prototip.06/03/2023
LIFESTYLEArome mai puțin obișnuite: O gelaterie germană oferă înghețată cu gust de greieriO gelaterie din Germania și-a extins meniul cu o ofertă mai puțin obișnuită: cupe cu aromă de greieri cu greieri maro uscați deasupra. Dulceața neobișnuită este disponibilă la magazinul lui Thomas Micolino din orașul Rottenburg am Neckar din sudul Germaniei.04/03/2023
LIFESTYLEMcDonald's France înlocuiește cartofii prăjiţi cu morcovi, păstârnac şi sfeclă roşie . Inițiativa e temporarăDin 7 martie, McDonald's France va oferi timp de „3 până la 4 săptămâni”, în locul cartofilor prăjiți alternative cu morcovi, păstârnac și sfeclă roșie, potrivit Le Figaro.26/02/2023
LIFESTYLEKFC își schimbă meniul din SUA și scoate mai multe produse. Compania vrea să se axeze pe eficiențăKFC își schimbă meniul din SUA. Spuneți adio aripioarelor Kentucky Fried Chicken, puiului popcorn, sosului Nashville Hot, limonadei cu căpșuni și prăjiturilor cu ciocolată. 09/02/2023
TURISM Regal culinar în Poiana Brașov. Chefi din toată țara au organizat o tabără culinară, în care au gătit exclusiv carne de vităMasterChefi de renume din România s-au întâlnit weekendul acesta în Poiana Brașov, unde au organizat o tabără culinară, în care au gătit exclusiv carne de vită. 05/02/2023
LIFESTYLEEtichetele bio sau eco înșelătoare aduc amenzi de până la 50.000 de leiCei care etichetează nejustificat produsele, folosind eco sau bio, riscă amenzi de până la 50.000 de lei. Din 2021, în România a intrat în vigoare regulamentul european prin care produsele ecologice trebuie să se supună unor reguli stricte iar acum amenzile vor fi și mai mari. 03/02/2023
ACTUALITATERestaurantele vor fi obligate să își actualizeze meniurile. Președintele ANPC: Acest ordin ar fi trebuit implementat la sfârșitul anului trecutCalculul caloriilor și trecerea E-urilor în meniul restaurantelor îi sperie pe patroni.27/01/2023
ACTUALITATECalculul caloriilor și trecerea E-urilor în meniul restaurantelor îi sperie pe patroni: „Vor fi doar cheltuieli în plus. Ne trebuie și nutriționist”Pentru conceperea și tipărirea altor meniuri sunt necesare alte sume. De cealaltă parte, consumatorii văd beneficii în detalierea ingredientelor. 27/01/2023
LIFESTYLEStudiu | Capsulele de cafea vs filtru. Care este cel mai eco mod de a pregăti cafeauaCapsulele de cafea sunt adesea evitate din cauza deșeurilor de ambalaje pe care le generează. Dar noi cercetări sugerează că acestea ar putea fi mai ecologice decât utilizarea unui aparat de cafea tradițional.20/01/2023
LIFESTYLELarva gândacului de bălegar devine aliment în UE. Ce alte insecte mai pot fi consumate?Larva gândacului de bălegar devine aliment în Uniunea Europeană. Aceasta este cea de-a patra insectă aprobată pentru consum de Comisie. 19/01/2023
LIFESTYLE10 ani de Veganuary: Totul despre mișcarea prin care oamenii sunt încurajați să renunțe la carneVeganii sărbătoresc astăzi Veganuary, o mișcare înființată în Marea Britanie, prin care oamenii sunt încurajați să renunțe la consumul produselor de origine animală.19/01/2023
LIFESTYLEPurple, noul personaj M&Ms menit să reprezinte „incluziunea”Mars, producătorul de M&Ms, a introdus primul personaj nou din ultimii zece ani: Purple.10/01/2023
LIFESTYLEȘampania Regilor. Povestea primei șampanii din România Vechiului Regat realizată în urmă cu 100 de aniÎn prag de An Nou, descoperim drumul șampaniei, așa cum a fost ea produsă în Vechiul Regat al României, în urmă cu peste 100 de ani. Povestea a început la o fabrică dn Azuga, construită de o familie de sași, în anul 1892, loc pe care îl vom vizita în minutele ce urmează.31/12/2022
ACTUALITATE„Goana” după cozonaci. Prețul a crescut cu aproximativ 15%, față de anul trecutSe simte peste tot miros de cozonac, în aceste zile, iar patiseriile și cofetăriile sunt foarte aglomerate. Milioane de cozonaci, prăjituri și torturi sunt pregătite și vor ajunge pe mesele de sărbătoare. 24/12/2022
LIFESTYLEO pizza de 3.500 de dolari. Are blat subțire ca hârtia, fulgi din aur de 24 karate și trufe albeUn nou concept de pizza face furori la Hollywood. Un restaurant din Los Angeles a reinventat clasica mâncare italiană. Noua variantă de pizza are blatul subțire ca hârtia, iar cel mai scump sortiment costă 3.500 de dolari. 11/12/2022
ACTUALITATEPericolul din carnea de porc. Consumatorii sunt sfătuiți să cumpere doar din locuri autorizateSe apropie sărbătorile de iarnă și carnea de porc este tot mai căutată. Au apărut deja anunțuri online de la producători care vând carnea la prețuri mai mici ca în supermarket. 06/12/2022
ȘTIRI EXTERNEFerrero, al doilea producător de ciocolată din lume, acuzată că ar monopoliza piața de alune din TurciaAutoritatea de Concurență din Turcia a lansat o anchetă asupra companiei italiene Ferrero, sub acuzația de monopolizare a pieței de alune.16/11/2022
TURISM Topul celor mai bune mâncăruri stradale din lume. Care sunt preparatele cele mai apreciate Care este cel mai bun loc din lume în care să găsești preparate servite pe stradă? Întrebați mai mulți oameni despre preferatele lor și este posibil să obțineți o duzină de răspunsuri diferite. 02/11/2022
MEDIUPostești vinerea, lupți împotriva încălzirii globale. Ce s-ar întâmpla dacă postul ar fi impusScăderea consumului de carne ajută la reducerea încălzirii globale, susțin cercetătorii britanici. Ei îi cheamă în ajutor pe cei peste un miliard de catolici din lume și le cer să nu mai consume carne vinerea. 01/11/2022