Bucureștiul, capitala gusturilor: o călătorie culinară prin Cuba, Thailanda și Mexic

Mâncare tailandeză, indiană, libaneză, dar și preparate tradițional românești. De toate se găsesc în Capitală, care are toate șansele să devină o destinație gastronomică pentru turiști. Sigur, și localnicii se bucură de diversitatea restaurantelor și călătoresc prin intermediul gusturilor pe toate continentele.

Cuba, arome autentice și preparate emblematice

Arina Delcea, jurnalistă Euronews: „Facem un pas în Cuba cu ajutorul lui Liviu. Arina, îmi pare bine! Mulțumim tare mult că ne-ai primit, să vorbim despre mâncare cubaneză. Ce avem aici?”

Liviu, ospătar: „Vă rog! Aici avem două preparate tradiționale: ropa vieja și vaca frita. Ropa vieja este pe bază de vită gătită lent, cu un sos roșu și ardei trași la tigaie. Avem și patacones – banane prăjite, chipsuri de banană. Sunt foarte asemănătoare și totuși diferite.”

Thailanda, Pad Thai și echilibrul gusturilor asiatice

Arina Delcea, jurnalistă Euronews: „Am ajuns, doamnelor și domnilor, în Thailanda. Și aici o avem pe Anne. Ce ne arăți astăzi?”

Anne Anpawan, proprietara unui restaurant: „Vreau să vă arăt tăițeii prăjiți tailandezi tipici. Noi le spunem Pad Thai. Veniți în Thailanda, trebuie să încercați Pad Thai.”

Arina Delcea, jurnalistă Euronews: „Oh, Doamne! Care este secretul?”

Anne Anpawan, proprietara unui restaurant: „Secretul este o rețetă simplă cu tamarin. Știi tamarin? Nu? Este un tip de fruct. Trebuie să fie dulce, acru, dar simți și puțin sărat, nu foarte picant. Și dacă vreți picant, punem și chili pe margine. În Thailanda trebuie să simți un pic sărat, dulce și picant.”

Ingredientele care nu pot lipsi sunt ierburile aromatice, iar chili-ul este la loc de cinste în rețetele tailandeze.

Anne Anpawan, proprietara unui restaurant:Avem mulți clienți în mod obișnuit. Avem expați, asiatici care vin aici, o diversitate.”

Mexic, explozie de culoare și savoare

Arina Moga: „O plimbare pe Calea Victoriei vă poate duce aproape oriunde. De exemplu, facem acum împreună un pas în Mexic. Și aici îl întâlnim pe Alex!”

Arina Moga: „Când spunem Mexic, care e gustul?”

Alex: „Tacos! Hai cu mine să-ți arăt! Hai!”

Restaurantul are o ofertă atât pentru cei care preferă preparatele vegane, cât și pentru cei care aleg variantele pe bază de carne, toate realizate după rețete autentice și pline de savoarea intensă a bucătăriei mexicane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE