RESTAURANTE
Muncitorii asiatici, criticați de un patron. Antreprenorul, care are un lanț de restaurante, spune că aceștia nu se spală pe mâini
Patronul unui lanț de restaurante din București nu mai vrea să angajeze muncitori asiatici. Cătălin Mahu susține că aceștia sunt, citez: un „dezastru” și că trebuie învățați să se spele pe mâini.
Mii de restaurante riscă să se închidă în Germania. Autoritățile au decis creșterea TVA pentru alimente de la 7% la 19%
Mii de restaurante riscă să intre în faliment și să se închidă în Germania, după ce autoritățile au anunțat o creștere semnificativă a taxelor, avertizează patronii din industrie.
A început sezonul de pescuit la șprot și hamsie. Cu cât se vinde kilogramul de pește
A început sezonul de pescuit la șprot și hamsie, cei mai ieftini, dar și gustoși pești autohtoni. Marea Neagră abundă în această perioadă de peștii mici care odată scoși din apă ajung în restaurante și cherhanale, spre bucuria pofticioșilor.
Doar unul din doi români mai lasă bacșiș în restaurant. Criza financiară îi face pe oameni să fie mai cumpătați
Românii sunt din ce în ce mai zgârciți cu bacșișul atâng când merg la restaurant. Pandemia, crizele în lanț generate de războiul din Ucraina, dar și impozitarea bacșișului au schimbat comportamentul clienților.
Calculul caloriilor și trecerea E-urilor în meniul restaurantelor îi sperie pe patroni: „Vor fi doar cheltuieli în plus. Ne trebuie și nutriționist”
Pentru conceperea și tipărirea altor meniuri sunt necesare alte sume. De cealaltă parte, consumatorii văd beneficii în detalierea ingredientelor.
Spaniolii se întorc în restaurante de Crăciun. Patronii speră la creșteri ale profitului în următoarea perioadă
După pandemia COVID-19 și criza energetică tot mai gravă, industria HoReCa din peninsulă așteaptă creșteri ale profitului în următoarea perioadă, datorită dorinței oamenilor de a lua masa festivă de Crăciun în restaurante.
Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor, amânată până pe 15 martie 2023
Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până la data de 15 martie 2023, în urma consultărilor cu reprezentanţii din HoReCa, a anunţat, luni, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).
Restaurantele din Ucraina au creat „meniuri blackout”, din cauza penelor de curent: „Suntem puternici. Ne putem adapta la orice”
În lipsa luminii, a încălzirii și a curentului electric, restaurantele și barurile din Ucraina continuă să primească clienții, datorită meniurilor special adaptate, care pot fi pregătite în timpul unei pene de curent.
Inteligența artificială, soluția viitorului în hoteluri și restaurante. Robotul Ghiță a întâmpinat turiștii în Poiana Brașov
Inteligența artificială este soluția viitorului în hotelurile și restaurantele din România. În lipsa forței de muncă, patronii au devenit interesați de roboți, pe care să-i angajeze ca ospătari sau recepționeri.
Fine dining pentru clienții blănoși. Un restaurant exclusiv pentru câini s-a deschis în San Francisco
Fine dining pentru căței și doar o gustare pentru stăpâni, asta propune un restaurant din San Francisco, unde un labrador care își sărbătorește ziua de naștere poate devora în câteva secunde o friptură cu ouă de prepeliță sau o porție de napolitane cu piele de pui.
Spania: Restaurantele sunt obligate să majoreze prețul popularului meniu al zilei
Restaurantele joacă un rol important în cultura europeană, dar, din cauza costurilor în creștere și a ratei inflației din Europa, este din ce în ce mai dificil pentru oameni să își permită să ia masa în oraș.
Funeraliile și economia. Industria ospitalității din Londra se confruntă cu o explozie de cerere
Numărul imens de oameni care au venit în Londra ca să-și ia rămas bun de la regina Elisabeta a II-a, pe lângă aglomerarea străzilor și creșterea măsurilor de securitate, a influențat și economia locală.