ACTUALITATEA început sezonul de pescuit la șprot și hamsie. Cu cât se vinde kilogramul de peșteA început sezonul de pescuit la șprot și hamsie, cei mai ieftini, dar și gustoși pești autohtoni. Marea Neagră abundă în această perioadă de peștii mici care odată scoși din apă ajung în restaurante și cherhanale, spre bucuria pofticioșilor.29/05/2023
ACTUALITATEDoar unul din doi români mai lasă bacșiș în restaurant. Criza financiară îi face pe oameni să fie mai cumpătațiRomânii sunt din ce în ce mai zgârciți cu bacșișul atâng când merg la restaurant. Pandemia, crizele în lanț generate de războiul din Ucraina, dar și impozitarea bacșișului au schimbat comportamentul clienților. 08/05/2023
ACTUALITATEBorcanul pentru tips a devenit ilegal. Bacșișul primit trebuie să apară pe nota de plată și să fie impozitatLa peste 4 luni de când s-a fiscalizat bacșișul încă mai există cafenele care păstrează la vedere borcanul pentru bacșiș. Acest obicei este ilegal, spun reprezentanții ANAF.11/04/2023
ȘTIRI EXTERNEGuy Savoy, considerat cel mai bun chef din lume, pierde o stea MichelinGastronomia mondială a avut un șoc după ce Ghidul Michelin a anunțat că Guy Savoy, unul dintre cei mai renumiți chefi din lume, a pierdut o stea la restaurantul său din Paris..28/02/2023
LIFESTYLEKFC își schimbă meniul din SUA și scoate mai multe produse. Compania vrea să se axeze pe eficiențăKFC își schimbă meniul din SUA. Spuneți adio aripioarelor Kentucky Fried Chicken, puiului popcorn, sosului Nashville Hot, limonadei cu căpșuni și prăjiturilor cu ciocolată. 09/02/2023
ACTUALITATERestaurantele vor fi obligate să își actualizeze meniurile. Președintele ANPC: Acest ordin ar fi trebuit implementat la sfârșitul anului trecutCalculul caloriilor și trecerea E-urilor în meniul restaurantelor îi sperie pe patroni.27/01/2023
ACTUALITATECalculul caloriilor și trecerea E-urilor în meniul restaurantelor îi sperie pe patroni: „Vor fi doar cheltuieli în plus. Ne trebuie și nutriționist”Pentru conceperea și tipărirea altor meniuri sunt necesare alte sume. De cealaltă parte, consumatorii văd beneficii în detalierea ingredientelor. 27/01/2023
BANI ȘI AFACERIBacșișul de peste 15% este considerat salariu. Reprezentanții HoReCa se plâng de noua lege La nici două săptămâni de când legea bacșișului a intrat în vigoare, reprezentanții HoReCa semnalează problemele actului normativ. 13/01/2023
ȘTIRI EXTERNENoma, cel mai bun restaurant din lume, se va închide la sfârșitul anului 2024. Motivul invocat de fondatoriIubitorii de mâncare preparată cu atenție pentru cei cu gusturi fine trebuie să se grăbească dacă vor să mai obțină o rezervare la Noma. 10/01/2023
ACTUALITATEBacșișul se impozitează de la 1 ianuarie. Chelnerii și patronii de restaurante protestează Bacșișul se impozitează. Nivelul maxim al acestuia va fi de până la 15% din valoarea consumației și va putea fi plătit cash sau card.02/01/2023
ȘTIRI EXTERNESpaniolii se întorc în restaurante de Crăciun. Patronii speră la creșteri ale profitului în următoarea perioadăDupă pandemia COVID-19 și criza energetică tot mai gravă, industria HoReCa din peninsulă așteaptă creșteri ale profitului în următoarea perioadă, datorită dorinței oamenilor de a lua masa festivă de Crăciun în restaurante.22/12/2022
ACTUALITATEBacșișul va fi impozitat de la 1 ianuarie. Clienții vor putea lăsa maximum 15% din valoarea consumațieiNivelul maxim al bacșișului va fi de maxim 15% din valoarea consumației, va putea fi plătit pe card și va fi impozitat. 13/12/2022
ACTUALITATEDetalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor, amânată până pe 15 martie 2023Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până la data de 15 martie 2023, în urma consultărilor cu reprezentanţii din HoReCa, a anunţat, luni, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).06/12/2022
ȘTIRI EXTERNERestaurantele din Ucraina au creat „meniuri blackout”, din cauza penelor de curent: „Suntem puternici. Ne putem adapta la orice”În lipsa luminii, a încălzirii și a curentului electric, restaurantele și barurile din Ucraina continuă să primească clienții, datorită meniurilor special adaptate, care pot fi pregătite în timpul unei pene de curent.27/11/2022
ACTUALITATE Bacșișul la restaurant ar putea fi impozitat cu 10%. Cum va funcționa mecanismul Bacșișul ar urma să fi impozitat cu 10%, potrivit unui proiect de lege care a fost adoptat de comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților.08/11/2022
ȘTIINȚĂ ȘI INOVAȚIIInteligența artificială, soluția viitorului în hoteluri și restaurante. Robotul Ghiță a întâmpinat turiștii în Poiana BrașovInteligența artificială este soluția viitorului în hotelurile și restaurantele din România. În lipsa forței de muncă, patronii au devenit interesați de roboți, pe care să-i angajeze ca ospătari sau recepționeri. 08/11/2022
ȘTIRI EXTERNEFine dining pentru clienții blănoși. Un restaurant exclusiv pentru câini s-a deschis în San FranciscoFine dining pentru căței și doar o gustare pentru stăpâni, asta propune un restaurant din San Francisco, unde un labrador care își sărbătorește ziua de naștere poate devora în câteva secunde o friptură cu ouă de prepeliță sau o porție de napolitane cu piele de pui.28/10/2022
ȘTIRI EXTERNESpania: Restaurantele sunt obligate să majoreze prețul popularului meniu al zileiRestaurantele joacă un rol important în cultura europeană, dar, din cauza costurilor în creștere și a ratei inflației din Europa, este din ce în ce mai dificil pentru oameni să își permită să ia masa în oraș.07/10/2022
ACTUALITATESoluții pe timp de criză energetică. Mai multe restaurante testează cina la lumina lumânăriiCină la lumina lumânării. Este soluția testată de proprietarii de restaurante din Bruxelles care încearcă să facă astfel față facturilor tot mai mari la curent și gaz.30/09/2022
ȘTIRI EXTERNEFuneraliile și economia. Industria ospitalității din Londra se confruntă cu o explozie de cerereNumărul imens de oameni care au venit în Londra ca să-și ia rămas bun de la regina Elisabeta a II-a, pe lângă aglomerarea străzilor și creșterea măsurilor de securitate, a influențat și economia locală.18/09/2022
ȘTIRI EXTERNEFOTO | Restaurantul plutitor emblemă al Hong Kong-ului s-a răsturnat în Marea Chinei de SudRestaurantul plutitor emblemă al Hong Kong-ului s-a răsturnat în Marea Chinei de Sud, la o mai puțin de o săptămână după ce a fost tractat în larg. 21/06/2022