Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Restaurantele vor fi obligate să își actualizeze meniurile. Președintele ANPC: Acest ordin ar fi trebuit implementat la sfârșitul anului trecut

Din 15 martie, niciun restaurant nu va mai putea folosi carne congelată sau grăsimi vegetale în preparatele culinare fără să știe și clienții. Tot de atunci, meniul va include obligatoriu numărul de E-uri și caloriile fiecărui produs preparat și servit.

Horia Miron Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a vorbit la Euronews România despre implementarea noului ordin.

„Acest ordin ar fi trebuit implementat la sfârșitul anului trecut, undeva în 20 decembrie. Din discuțiile purtate cu reprezentanții mai multor structuri asocitative patronale am stabilit prorogarea termenului până în data de 15 martie. Iată că de fapt unii dintre aceștia încercau o variantă de tergiversare a implementării lui și nicidecum un termen pentru a-l implementa, așa cum au spus.

La un moment dat trebuie să se facă diferența între calitatea fiecăruia dintre produsele puse în farfuria consumatorilor pentru că nu puțini sunt cei care se gândesc exclusiv la produs fără a înțelege că și această industrie trebuie să aibă ca prioritate interesele consumatorului și bineînțeles și un rezultat financiar pozitiv. Noi, ca autoritate, trebuie să ne gândim strict la cât de sănătos, cât de bine mănâncă consumatorul și cât de bine sunt respectate regulile de a fi informat.  

Nu de puține ori aroma sau specificul unui aliment înseamnă adăugarea de astfel de ingrediente. Pentru cei care chiar își doresc să evite un consum de grăsimi prea mare, sau pentru modul de viață sănătos pe care și-l doresc, măcar trebuie să-i informăm”, a spus președintele ANPC.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE