Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un restaurant din Italia oferă gratuit sticle de vin clienților care predau telefoanele

Un restaurant italian oferă o sticlă de vin gratuit clienților care renunță la telefoanele mobile în timpul mesei, potrivit The Guardian.

Angelo Lella, proprietarul restaurantului Al Condominio, deschis în luna martie în orașul nordic Verona, a declarat că scopul este de a încuraja clienții să discute între ei în loc să se uite constant la telefoane.

"Am vrut să deschidem un restaurant care să fie diferit de celelalte. Așa că am ales acest format - clienții pot alege să renunțe la tehnologie în timp ce se bucură de un moment de convivialitate împreună.

Tehnologia devine o problemă - nu este nevoie să te uiți la telefon la fiecare cinci secunde, dar pentru mulți oameni este ca un drog... În acest fel au ocazia să o lase deoparte și să bea un vin bun.", a spus el.

Cei care vor își vor pune telefonul într-o cutie cu cheie, la intrare

Oamenii vor avea posibilitatea de a alege să își pună deoparte telefonul, care va fi plasat în propria cutie, sub cheie, la intrare. Aceștia vor arăta apoi cheia chelnerului, care le va servi sticla de vin.

Clienții pot, de asemenea, să scrie o recenzie a mesei lor, pe care o vor lăsa în cutie. Cei care lasă cea mai bună recenzie vor primi o masă la următoarea lor vizită.

Inutil să mai spunem că, odată cu promisiunea vinului gratuit, restaurantul a avut un succes răsunător în rândul celor dispuși să ia parte la detoxifierea de la telefonul mobil.

"Răspunsul a fost foarte pozitiv. Nouăzeci la sută dintre clienți au ales să lase deoparte telefoanele în schimbul vinului. Este cu adevărat un lucru frumos să vezi cum oamenii îl îmbrățișează - vorbesc unii cu alții în loc să se uite la fotografii sau să răspundă la mesaje pe telefon.", a spus Lella.

Se crede că Al Condominio este primul restaurant din regiunea Veneto care adoptă o astfel de inițiativă, deși există și alte exemple în Italia, printre care Separè 1968, un restaurant din Marina di Cecina, Toscana, care oferă vouchere clienților care renunță la telefoanele lor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE