Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O masă pentru o persoană? Nu și în Barcelona. Restaurantele de acolo refuză clienții singuri în favoarea familiilor și grupurilor de prieteni

Situație atipică în Barcelona. Localnicii sunt din ce în ce mai frustrați de restaurantele care încearcă să obțină profituri maxime de pe urma turiștilor în timpul sezonului estival aglomerat, relatează Euronews.

Călătorii singuri care vizitează Barcelona ar putea rămâne flămânzi dacă merg să ia masa în oraș și asta pentru că unele restaurante preferă mai degrabă să aibă grupuri la mese, pentru că aduc mai mulți bani, nu o singură persoană.

Se întâmplă chiar în centrul Barcelonei, acolo unde unele localuri refuză vehement clienții neînsoțiți. Cotidianul spaniol El Pais a relatat că ospătarii le invocă astfel tot felul de scuze, cum ar fi faptul că locurile sunt deja ocupate în totalitate. Dacă, totuși, se întâmplă să îi primească, clienții singuri sunt puși pe lângă toalete, lângă bucătărie sau chiar în spații mai îndepărtate, într-un colț ascuns, de pildă.

Localnicii, de asemenea, sunt afectați de ceea ce se întâmplă și devin din ce în ce mai frustrați. Unul dintre ei a povestit publicației anterior menționate că a fost la mai multe restaurante în aceeași seară, dar a fost refuzat de toate, deși existau mese libere.

„La prima terasă la care am prins o masă, a venit repede un ospătar și mi-a spus că este rezervată. Nu era așa. Imediat după ce m-am ridicat, mai mulți străini care se aflau în spatele meu s-au așezat”, a spus el.

Un alt ospătar i-a spus, în schimb, că va avea la dispoziție doar 20 de minute pentru a lua masa, iar când a fost la un ultim restaurant i s-a transmis că terasa este disponibilă doar pentru grupuri, nu pentru cei singuri.

Care e motivul pentru care restaurantele din Barcelona refuză clienții singuri

Motivația din spatele interdicției de a servi clienți „solo” este, în principal, de ordin financiar. Mesele cu grupuri de persoane vor cheltui mai mult decât o persoană care mănâncă singură. De asemenea, grupurile de turiști cheltuiesc mai mulți bani decât localnicii.

Prin urmare, pe măsură ce temperaturile încep să crească primăvara, localnicii sunt nevoiți să se adapteze mai degrabă la programul de masă pe care îl au turiștii, multe localuri refuzând să îi primească pe cei care doresc să bea ceva rapid după ora 12.00, de pildă, a relatat Euronews.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE