Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Shakira, acuzată de fraudă fiscală în Spania. Regina muzicii pop latino e vizată de o nouă anchetă

Artista columbiană Shakira, supranumită regina muzicii pop latino, este vizată de o nouă anchetă în care este acuzată de fraudă fiscală săvârșită în anul 2018. Anunțul a fost făcut joi de un tribunal din Spania, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Cântăreața, care a vândut milioane de discuri la nivel global, este deja anchetată și urmează să se prezinte în instanță în a doua parte a anului 2023 într-un alt dosar, ce vizează suma de peste 14,5 milioane de euro reprezentând taxe neachitate şi datorate în perioada 2012-2014.

În acea speță, procurorul a cerut instanței o pedeapsă de până la opt ani de închisoare pentru vedeta, al cărei nume complet este Shakira Isabel Mebarak.

Cum se apără Shakira după acuzațiile de fraudă fiscală

Echipa de avocați care o reprezintă pe Shakira în instanță a precizat că nu a primit nicio înștiințare și că a aflat din presă despre noua anchetă.

”Echipa de avocaţi nu va face niciun comentariu înainte ca înştiinţarea să ajungă la ea prin canalele formale şi legale stabilite'', au precizat apărătorii Shakirei.

În vârstă de 46 de ani, Shakira locuieşte, în prezent, la Miami şi va trebui să fie notificată personal la noua ei adresă, susțin avocații ei.

”Aşa cum a mai declarat în numeroase ocazii, Shakira a afirmat că a acţionat întotdeauna potrivit legii şi sub îndrumarea celor mai buni experţi fiscali. În prezent, se concentrează asupra vieţii ei artistice în Miami şi este calmă şi încrezătoare că problemele ei fiscale se vor rezolva favorabil'', au adăugat aceştia.

Shakira a fost timp de 11 ani într-o relaţie cu Gerard Pique, fostul fundaş al FC Barcelona, iar cei doi sunt părinţii a doi copii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE