Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Shakira va fi judecată pentru fraudă fiscală, în Spania

Shakira s-a trezit cu o problemă considerabilă cu legea. Acum, un judecător spaniol a aprobat un proces pentru cântăreața pop-columbiană Shakira sub acuzația de fraudă fiscală.

Procurorii spanioli au acuzat-o pe Shakira, în 2018, că nu a plătit 14,5 milioane de euro impozit pe venitul câștigat între 2012 și 2014. Procurorii cer o pedeapsă de opt ani de închisoare și o amendă uriașă dacă este găsită vinovat de evaziune fiscală.

Cântăreața, în vârstă de 45 de ani, a negat în mod repetat orice faptă greșită și a respins un acord cu autoritățile pentru a evita să meargă în judecată. Reprezentanții ei au spus că a plătit deja tot ceea ce datora și alte 3 milioane de euro în dobândă.

Instanța cu sediul în orașul Esplugues de Llobregat, lângă Barcelona, ​​a declarat că Shakira se va confrunta cu șase acuzații de fraudă fiscală. Data procesului nu a fost încă stabilită.

Cazul depinde de locul unde a locuit Shakira între 2012 și 2014. Procurorii din Barcelona au susținut că aceasta a petrecut mai mult de jumătate din acea perioadă în Spania și ar fi trebuit să plătească taxe în țară, chiar dacă reședința ei oficială era în Bahamas.

Spania a luat măsuri împotriva starurilor fotbalului precum Lionel Messi și Cristiano Ronaldo în ultimul deceniu pentru că nu și-au plătit integral taxele datorate. Aceștia au fost găsiți vinovați de evaziune, dar ambii au evitat pedeapsa închisorii datorită unei dispoziții care permite unui judecător să renunțe la pedepse mai mici de doi ani pentru cei care greșesc pentru prima dată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE