Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Shakira va fi trimisă în judecată pentru evaziune fiscală în Spania

O instanță spaniolă a considerat că există suficiente dovezi pentru ca Shakira să fie judecată pentru evaziune fiscală, notează Reuters, care a consultat un document judiciar publicat joi.

Magistrații arată că Shakira a fraudat statul spaniol între 2012 și 2014, prin neplata impozitelor la veniturile obținute. Cuantumul evaziunii este de aproximativ 14,5 milioane de euro.

Ce spun procurorii

Procurorii susțin că Shakira locuia în nordul regiunii Catalonia la acea vreme, chiar dacă reprezentanții artistei au declarat că ea s-a mutat în Spania în 2015, dată de la care și-a îndeplinit toate obligațiile fiscale.

Noua decizie este o confirmare a unei decizii anterioare a justiției spaniole, pronunțată în iulie 2021. În orice caz, magistrații trebuie să o trimită în mod oficial în judecată și să fixeze un termen al procesului.

Într-o declarație de presă, reprezentanții legali ai artistei au declarat joi că Shakira a respectat legea și se va apăra în fața acuzațiilor.

"Conduita Shakirei în ceea ce privește chestiunile fiscale a fost întotdeauna impecabilă în toate țările în care a trebuit să plătească impozite și a urmat cu onestitate recomandările celor mai buni specialiști și consilieri, în care a avut încredere", se arată în declarație.

Cântăreața, în vârstă de 45 de ani, locuiește cu fundașul clubului de fotbal FC Barcelona, Gerard Pique. Cuplul are doi copii și sunt împreună din 2011.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE