Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Procurorii din Barcelona cer opt ani de închisoare pentru Shakira

Publicat de: Oana Stoica

Procurorii din Spania vor cere unui tribunal să o condamne pe vedeta columbiană Shakira la opt ani și două luni de închisoare, dacă va fi declarată vinovată în procesul pentru presupusă fraudă fiscală.

Shakira, al cărei nume complet este Shakira Isabel Mebarak Ripoll, este acuzată că nu a plătit guvernului spaniol impozite în valoare de 14,5 milioane de euro între 2012 și 2014. Procurorii au declarat vineri că vor solicita și o amendă de 24 de milioane de euro, potrivit Euronews.

Șase capete de acuzare

Actul de acuzare detaliază șase capete de acuzare împotriva Shakirei. Cântăreața a respins săptămâna aceasta o înțelegere amiabilă oferită de procurori, alegând să meargă în schimb la proces. O dată a procesului nu a fost încă stabilită.

Echipa de relații publice a Shakirei spune că artista și-a îndeplinit întotdeauna obligațiile fiscale. Aceasta spune că artista a depus suma pe care se spune că o datorează, inclusiv dobânda de trei milioane de euro.

Procurorii din Barcelona au susținut că laureata premiului Grammy a petrecut mai mult de jumătate din fiecare an între 2012 și 2014 în Spania și ar fi trebuit să plătească impozite în această țară.

Shakira a pus capăt recent unei relații de 11 ani cu starul echipei FC Barcelona, Gerard Piqué, cu care are doi copii. Familia obișnuia să locuiască în Barcelona.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE