SECETĂ
Deșert în locul unei rezervații naturale: Balta Amara din Buzău, victima schimbărilor climatice
Rezervația naturală din jurul lacului Amara din Buzău, care avea 803 hectare, s-a transformat într-un adevărat deșert. Flora și fauna sunt complet distruse. Un alt lac din apropiere, Balta Albă, urmează să aibă în curând aceeași soartă, din cauza schimbărilor climatice.
Sahara Olteniei se extinde. Experții stațiunii Dăbuleni confirmă extinderea deșertificării
Fără sisteme de irigații, sudul țării se transformă, încet-încet, în deșert. Numai în județul Dolj 100.000 de hectare care sunt în curs de aridizare, în zona numită Sahara Olteniei. Această zonă o regăsim pe hartă sub forma unui triunghi, între Craiova, Calafat și Corabia.
Seceta afectează deja trei sferturi din teritoriul României. Guvernul caută soluții, dar acestea lipsesc chiar și la nivel european
Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, a explicat că , în general, zona de sud și sud-est și zona din Moldova sunt cele mai afectate.
Cod roșu de caniculă în Marea Britanie. Temperaturile din Londra, mai mari decât în deșert
Marea Britanie este sub avertizare de cod roșu de caniculă, cu temperaturi apropiate de 40 de grade Celsius. Este atât de cald încât asfaltul s-a topit pe pistele unor aeroporturi, ceea ce a dus la anularea multor zboruri.
România, pe lista roșie a țărilor afectate de secetă. Guvernul caută soluții pentru a combate efectele
La Palatul Victoria a început Comitetul interministerial convocat pentru gestionarea efectelor secetei. Guvernul trebuie să găsească soluții pentru ca populația și agricultura să nu sufere din cauza efectelor produse de schimbările climatice.
Fenomenele cauzate de schimbările climatice au provocat Germaniei pagube anuale de aproape 6 miliarde de euro, în ultimii 20 de ani
Căldura extremă, seceta şi inundaţiile generate de schimbările climatice au provocat Germaniei, în medie, pagube anuale de 6,6 miliarde de euro în ultimii 20 de ani.
Șeful ONU: Criza climatică poate duce la sinucidere
Omenirea este în pragul sinuciderii din cauza crizei climatice. Avertismentul extrem de dur a fost lansat de secretarul general ONU, Antonio Guterres. Secretarul ONU a făcut aceste remarci în cadrul celei de-a 12-a conferințe Petersberg Climate Dialogue, care a început luni la Berlin.
40 de țări se reunesc la Berlin pentru a aborda problema schimbărilor climatice
În timp ce lumea se confruntă cu consecințele economice ale pandemiei și cu războiul din Ucraina, înalți oficiali din 40 de țări s-au întâlnit luni la Berlin pentru a discuta despre cum să se concentreze pe combaterea schimbărilor climatice.
Fermierii, dezamăgiți de ajutorul lui Daea | „Este foarte dificil să accesăm banii promiși”
Fermierii îi transmit ministrului Agriculturii că este aproape imposibil să acceseze banii promiși în schimbul culturilor devastate de secetă. Ca să primească subvențiile, agricultorii spun că trebuie să treacă peste o birocrație stufoasă și să piardă timp pe teren pentru evaluări ale culturilor.
Seceta extremă afectează culturile fermierilor români. Ce măsuri pregătește Guvernul
Seceta extremă a pârjolit și anul acesta culturile din țară. În lipsa unor investiții din partea statului în sisteme de irigații, agricultorii sunt lăsați la voia sorții. Puțini sunt cei care au reușit să instaleze un sistem cu care să își ude pământurile, însă nu-și vor putea acoperi costurile.
Fermierii cer stare de calamitate din cauza secetei. Culturile de grâu, orz și poumb, compromise
Fermierii cer Guvernului să declare stare de calamitate din cauza secetei severe și a arșiței, în zonele unde mai mult de jumătate din suprafața cultivată este afectată. Ei susțin că sunt județe în care până la 80% din culturile de toamnă sunt afectate.
Dacian Cioloș, despre criza alimentară: „Nu cred că se va întâmplă în Europa”. Ce spune despre lipsa irigațiilor din PNRR
Cioloș a precizat că vede riscul creșterii prețurilor la alimente din cauza contextului internațional, însă nu „crede” că o să se ajungă la o criză alimentară în Europa.