Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Seceta face ravagii în Europa. Agricultorii germani avertizează că recoltele au fost serios afectate

Publicat de: Euronews

Asociaţia Agricultorilor Germani a anunţat marţi că seceta a redus cantitatea de cereale recoltate, care în unele părţi ale ţării este cu 15% sub media obişnuită, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Agricultorii au recoltat 21 de milioane de tone de grâu, puţin mai mult faţă de anul trecut, dar cu 10%-12% sub media ultimilor ani, a semnalat organizaţia într-un comunicat.

Inclusiv în acele regiuni unde recolta „a surprins pozitiv”, conţinutul de proteină brută, care determină preţul, este „perceptibil” mai mic decât în mod obişnuit, ceea ce ar putea face să fie mai puţin grâu de panificaţie.

În zonele afectate de secetă, fermierii sunt preocupaţi şi de furajele verzi pentru hrana animalelor, deoarece a doua recoltă de iarbă a fost foarte redusă sau lipseşte complet, o problemă acutizată de calitatea porumbului depozitat în silozuri, de asemenea afectat de climă.

Germania produce suficient grâu pentru a-şi acoperi necesarul de consum, însă războiul din Ucraina, cu blocarea exporturilor de cereale, a agravat incertitudinile privind securitatea alimentară la nivel global.

O serie de valuri de căldură, cu temperaturi extreme, de până la 40 de grade, au afectat Germania în această vară şi au provocat secetă şi incendii forestiere, în special în nord-estul ţării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE