Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apa ar putea deveni în curând un lux. Sfaturi mai puțin obișnuite pentru a reduce factura la apă

Europa se află în mijlocul uneia dintre cele mai secetoase veri pe care le-a văzut vreodată, cantitățile din rezervoare scăzând la minime record.

În Portugalia și Polonia, oamenilor li s-a cerut să reducă utilizarea apei pentru a face economii. În unele orașe și sate spaniole, apa curge de la robinete doar patru ore pe zi. În Marea Britanie, unii furnizori au anunțat restricții privind utilizarea apei care vor afecta milioane de oameni.

Ce au făcut statele Uniunii Europene? Reprezentanții acestora au fost îndemnați să refolosească apele uzate- reciclarea fiind o nevoie esențială dacă vrem să ne adaptăm la schimbările climatice.

De pe tot continentul, oamenilor li se cere să folosească mai puțină apă în fiecare activitate a vieții lor pentru ca proviziile să țină cât mai mult posibil.

Sfaturi pentru economisirea apei pentru cea mai uscată vară din Europa

Instalați o toaletă cu două fluxuri - Aceasta nu este o soluție simplă, dar va aduce rapid înapoi banii pe care îi cheltuiți pentru a face upgrade. Un sistem de spălare dublă are două opțiuni care variază în funcție de cantitatea de apă de care aveți nevoie pentru a scăpa de deșeuri. Folosirea corectă a acestei opțiuni poate economisi până la 60% din apă, la fiecare utilizare.

Pune o găleată în duș pentru a folosi o cantitate din apa folosită - Așteptarea în timp ce apa din duș se încălzește nu este doar neplăcută, ci irosește și apă. Pentru a folosi acest timp mort, puneți o găleată sub flux pentru a capta apa. Mutați-o cu grijă în afara dușului înainte de baie și apoi o puteți folosi pentru a vă uda florile din grădină.

Asigurați-vă că folosiți o încărcătură completă în mașina de spălat vase și mașina de spălat - S-ar putea să fii surprins să afli că punerea în funcțiune a mașinii de spălat vase folosește de fapt mai puțină apă decât spălarea manuală. Dar numai dacă vă asigurați că este plină înainte de a-l porni. Același lucru este valabil și pentru mașinile de spălat.

Montați un cap de duș cu debit redus - Dușul este una dintre sursele majore de consum de apă în majoritatea caselor. Un cap de duș cu debit scăzut vă poate ajuta să remediați acest lucru, limitând volumul de apă care trece prin fiecare minut. De asemenea, sunt ieftine și ajută cu adevărat la îmbunătățirea presiunii apei cu capete de duș vechi.

Verificați dacă există scurgeri de apă - Alături de sunetul enervant al unei scurgeri constante, o scurgere poate irosi foarte repede multă apă. Dacă factura dvs. a crescut brusc fără un motiv logic, ar putea fi un semn că aveți o problemă cu instalațiile sanitare. Dacă aveți un apometru accesibil, puteți vedea cu ușurință dacă există o scurgere în sistem.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE