Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vestul Europei, lovit de incendii de vegetație. Franța, Portugalia și Marea Britanie, printre cele mai afectate țări

Vestul Europei se confruntă cu noi incendii de vegetație, cauzate de temperaturile extreme. Printre cele mai afectate state sunt Franța, Portugalia și Marea Britanie. Șase state europene au trimis echipaje și utilaje în Franța, pentru a ajuta pompierii locali.

Franța este traversată de un nou val de căldură

Franța este traversată de un nou val de căldură, care a provocat o secetă record și a provocat numeroase incendii de vegetație. Experții spun că de vină pentru aceste dezastre sunt schimbările climatice rapide. Franța este ajutată de șase state europene în lupta cu focul. În regiunea Gironde, din sud-vestul țării, au fost evacuați peste 10.000 de locuitori.

În Portugalia, un incendiu izbucnit acum o săptămână a mobilizat aproximativ 1.500 de pompieri în Parcul Natural Serra da Estrela din centrul țării. Focul a distrus deja 10.000 de hectare de vegetație în acest parc, considerat rezervație naturală și inclus pe lista UNESCO. Focul a distrus 10% din suprafața acestui patrimoniu natural portughez.

În Galicia, comunitatea autonomă situată în nord-vestul Peninsulei Iberice, patru incendii forestiere afectează încă provincia Ourense. La doar o lună după ce s-a confruntat cu unul dintre cele mai grave valuri de incendii din istoria sa, regiunea este din nou mistuită de foc. Incendiile din Galicia au ars deja peste 22.000 de hectare de pădure de la începutul verii. Forțele Aeriene Spaniole au trimis în zonă șapte avioane de stingere a incendiilor.

47% din teritoriul Uniunii Europene este sub avertizare de secetă

Specialiștii europeni au întocmit o hartă a secetei, conform căreia 47% din teritoriul Uniunii Europene este sub avertizare de secetă și 17 procente sub alertă.

Marea Britanie se confruntă, la rândul ei, cu un nou val de căldură. Biroul de Meteorologie Britanic a transmis avertismente de cod roșu, care vor rămâne în vigoare până la începutul săptămânii viitoare. Insula Canvey, din districtul Essex, este cea mai recentă victimă britanică a incendiilor de vegetație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE