Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendii de vegetație în Spania și Portugalia. Valul de caniculă intensifică flăcările

Pompierii spanioli se luptă zi și noapte cu incendiile de vegetație care se extind în centrul și vestul țării. Cele mai afectate zone sunt Extremadura, lângă parcul Național Monfrague, și Salamanca.

Autoritățile din Spania au anunțat că intervin la cel puțin 17 incendii în același timp. Pompierii folosesc avioane și elicoptere pentru a încerca să stingă incendiile care se extind pe suprafețe foarte mari.

În jur de 400 de persoane din opt sate din zona Morasverdes au fost evacuate pentru că incendiile le amenințau casele. Și în Portugalia, peste 3.000 de pompieri se luptă cu cel puțin 10 incendii de vegetație, mai ales în nordul țării.

Un sat portughez de la granița cu Spania a fost evacuat după ce un incediu s-a extins din țara vecină. Oamenii sunt disperați și încearcă să îi ajute pe pompieri în lupta cu focul.

Mai ales în ultima săptămână, peste 30.000 de hectare de teren au fost pârjolite de incendii în Portugalia, mai mult decât tot anul trecut. Valul de caniculă, cu temperaturi de peste 40 de grade, a intensificat incendiile, care se răspândesc din ce în mai repede.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE