Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

900 de pompieri se luptă cu un incendiu de proporții în sud-estul Franței

Sute de pompieri, ajutați de avioane care aruncă apă, au luptat vineri cu un incendiu de pădure de mari proporții în sud-estul Franței, care a forțat evacuarea satelor din apropiere.

Treisprezece pompieri au fost răniți în Bordezac, satul în care a izbucnit incendiul. În total, 18 pompieri au fost răniți pe fondul mai multor incendii de pădure care ard de câteva zile în regiune, potrivit AP.

Vremea îngreunează acțiunile pompierilor

Vremea nefavorabilă, seceta, căldura și vânturile puternice, complică eforturile de a stăpâni incendiul în regiunea Gard. Alte incendii mai mici au fost stinse.

Serviciul de pompieri a declarat că 620 de hectare au ars până acum. Satele din apropiere au fost evacuate și autostrăzile au fost închise, în timp ce peste 900 de pompieri și două avioane au luptat împotriva flăcărilor.

Laurent Joseph, un oficial de rang înalt din regiunea învecinată Bouches-du-Rhone, a declarat pentru BFM TV că autoritățile se așteaptă să se ocupe de incendiu „timp de mai multe zile”. Incendiul amenință Cévennes, o regiune muntoasă protejată parțial ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO care traversează o mare parte din sud-estul Franței.

Serviciul național de meteorologie al Franței a plasat vineri mai multe zone învecinate în alertă roșie, din cauza riscului de incendiu, iar Ministerul francez al Mediului a avertizat cetățenii din zonă să acorde o atenție sporită riscurilor de incendiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE