Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spectacol pe străzile din Londra, sub luminile Crăciunului

Orașul Londra este aprins pentru sezonul festiv și nu există brad de Crăciun mai mare decât cel care ocupă toată fața Battersea Power Station, notează Associated Press.

Artistul David Hockney a proiectat acest display pe ambele turnuri înalte de 100 de metri, unde se poate vedea holograma celor doi brazi.

„Drawn on iPad Bigger Christmas Trees” este cadoul de Crăciun oferit de Hockney în această parte din sud-vestul Londrei.

Centrala electrică pe cărbune dezafectată este favorita art deco a Londrei și a fost recent reamenajată într-un centru comercial.

Apoi, în centrul Londrei, piața din Covent Garden Market este un loc popular pentru turiști. Acolo, se află un brad uriaș de Crăciun, iar cadrul oferă un spectacol de lumini memorabil.

Fosta piață de fructe și legume găzduiește acum produse de lux și mese rafinate, situată la o aruncătură de băț de Opera Regală.

În apropiere, pe Regent Street, magazinele sunt trecute cu vederea datorită a 50 de statui iluminate festiv.

Din 1954, Regent Street a fost iluminat de Crăciun, iar instalația din acest an se numește „Spirits of Christmas”.

Aceste figuri angelice iluminate au fost concepute pentru a crea o sărbătoare comună, indiferent de religie.

Una dintre cele mai aglomerate străzi comerciale din Londra este Oxford Street. Mii de turiști îi calcă pavajele de Crăciun, iar drumurile de deasupra lor sunt iluminate de mii de stele sclipitoare.

Steaua este o icoană clasică și atemporală a Crăciunului.

Dar, în ultimul deceniu, cea mai ambițioasă expoziție de lumini din Londra a avut loc la Grădina Botanică Regală din Kew, în vestul orașului.

În fiecare an, până în noiembrie și decembrie, grădinile își deschid porțile pentru vizitatori, după lăsarea întunericului, pentru un traseu de trei kilometri. Se estimează că în jur de 6.000 de turiști îi calcă pragul în fiecare seară.

Punctul culminant al fiecărei vizite este finalul impresionant de coregrafie, cu emblematica Palm House pe fundal.

Dar cel mai înalt punct iluminat din capitală și, într-adevăr, din Europa, merge la Shard.

La 310 metri înălțime, Shard se înalță deasupra orizontului Londrei și este vizibil de la 64 kilometri depărtare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE