Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iubești Crăciunul? Iată cele mai bune circuite pentru târgurile de Crăciun din Europa, pe care le puteți face cu trenul

Cu Crăciunul la tot pasul, târgurile orașelor din întreaga Europă se prezintă în cele mai bune variante ale lor.

Puține lucruri vă pot pune mai repede în atmosfera de sărbătoare decât o tură într-un târg de Crăciun, ținând în mână un vin fiert sau o ciocolată caldă în timp ce vă faceți provizii de cadouri.

Dar sentimentul unic al acestor spații poate fi subminat de emisiile de carbon cheltuite pentru a ajunge la ele cu avionul. Din fericire, fanii piețelor pot ajunge în numeroase locații cu trenul, mulțumită companiei de turism sustenabil Byway.

Specialiștii cu sediul în Marea Britanie și-au construit un palmares impresionant, ducând turiștii la splendorile din Bruges, Köln, Strasbourg și alte orașe.

Experiență unică la Târgul de Crăciun din Praga

Această aventură cu trenul cu vagon de dormit vă va purta într-un tur magic prin mai multe orașe europene.

Începe la Londra, cu o scurtă incursiune peste Canalul Mânecii cu Eurostar. De la Paris, veți prinde trenul cu vagon de dormit spre Zurich, apoi spre Praga, frumoasa capitală a Republicii Cehe.

Cele mai mari piețe de Crăciun din Piața Orașului Vechi, Piața Wenceslas și Castelul Praga oferă preparate din bucătăria regională și produse tradiționale, cum ar fi globulețe de sticlă și jucării din lemn. Pentru ceva mai mic, Byway recomandă o vizită la piața din Namesti Republiky (Piața Republicii) pentru a cumpăra vâsc.

Ei au planificat o excursie fermecătoare, circulară, înapoi prin Germania, vizitând atracțiile turistice din Berlin și Köln.

O destinație renumită pentru târgurile de Crăciun, Cologne are Köln Weihnachtsmarkt, lângă catedrala din Köln; târgul de Crăciun din port, cu o temă maritime și strălucitoarea Piață a Îngerilor din Neumarkt.

În total, călătoria durează șase zile, iar Byway recomandă să mergeți între 2 și 26 decembrie.

Tur la piețele de Crăciun din Europa Centrală

Dacă aveți mai mult timp la dispoziție și un apetit nesfârșit pentru piețele de Crăciun, aceasta este vacanța potrivită pentru dumneavoastră.

Punctul culminant al acestei excursii de 12 zile este un sejur de două nopți la Budapesta - unde piața de Crăciun a orașului a fost votată de trei ori la rând drept cea mai bună din Europa.

Excursia cuprinde, de asemenea, Köln, München, Praga, Cracovia și Bruxelles. Așadar, asigurați-vă că aveți o geantă în plus pentru toate ornamentele de Crăciun pe care le veți lua (un alt avantaj al călătoriei cu trenul).

Există o etapă de dormit între Munchen și capitala Ungariei, precum și o mulțime de hoteluri superbe în care să vă cazați. Personalizarea Byway înseamnă că vă puteți stabili nivelul bugetului pentru aceste sejururi - și vă puteți maximiza puterea de cumpărare la colibele din piață.

Specialiștii în călătorii durabile recomandă să vă îmbarcați în această călătorie memorabilă cu trenul între 2 și 23 decembrie.

Cinci zile, pentru trei piețe de Crăciun din Europa de Nord

Pentru cei care au mai puțin timp la dispoziție pentru a se bucura de magia Crăciunului, Byway a planificat această distracție de cinci zile în Europa de Nord.

Pornind din Londra, veți ajunge cu Eurostar la Bruxelles, unde puteți intra direct în spiritul sărbătorilor la Winter Wonders - cunoscut și sub numele de Plaisirs d'Hiver sau Winterpret.

Aici sunt 200 de cabane cu dulciuri și cadouri, alături de spectacole impresionante de sunet și lumină la Grand-Place, o iesle în mărime naturală și un patinoar.

În continuare, veți fi purtați la Berlin. Mâncați currywurst din piața stradală și gogoși delicioase, sau bucurați-vă de o masă de lux la numeroasele restaurante pe bază de plante din capitală.

Vă veți întoarce prin Amsterdam și prin satul său strălucitor ICE din Museumplein. Cea mai bună perioadă pentru această excursie festivă este între 13 și 26 decembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE