Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Seceta din Germania naște noi fenomene. Unele râuri curg în sens invers

Germania este afectată și de secetă, pe lângă efectele pandemiei și ale crizei provocate de invadarea Ucrainei. Râurile au scăzut mult, iar autoritățile impun restricții în utilizarea apei.

Germania este lovită de o secetă severă, peste tot în țară. Aici în Berlin, mai multe lacuri au ajuns la un nivel critic al apei, până la punctul în care Spree, marele râu care traversează capitala, curge în direcția greșită în unele porțiuni, adică înapoi în lacuri.

Dar este clar că nu este o problemă doar aici în Berlin, este o problemă și în alte părți ale țării. Marele fluviu Rin, care străbate țara, a secat aproape de tot în unele locuri, iar aceasta devine o problemă pentru industria germană.

Multe mărfuri sunt transportate în continuare pe acest fluviu, iar navele de mărfuri pur și simplu nu pot funcționa la nivelul lor obișnuit.

Majoritatea navelor pot încărca doar 30% din cantitatea de mărfuri pe care ar prelua-o în mod obișnuit, pentru că apa este așa de scăzută în unele locuri încât navele nu pot circula cu încărcătura normală.

Aceasta a devenit o problemă pentru industria germană, industrie care a fost deja lovită de criza provocată de coronavirus și de invadarea Ucrainei de către Rusia, iar acum este lovită de secetă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE