Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Festivalul Fructelor de Mare, la munte. Brașovul este gazda un festin culinar cu preparate speciale

Toamna a adus la Brașov ultimele festivaluri ale anului, înainte de sezonul rece. Sute de brașovenii și turiștii au venit la Festivalul Fructelor de Mare și al deliciilor turcești. Trei zile de distracție, cu experiențe gastronomice de senzație și muzică bună.

Brașovul a fost gazda unui Festival inedit pentru această zonă. Festivalului Fructelor de Mare și al deliciilor turcești, iar cei prezenți au avut de unde alege.

Radu Boboc – comerciant: Avem aici creveți, caracatiță, tentacule de calamar, pește, de toate.

Un alt comerciant: Aici avem scoicile în vin, sunt cele clasice, cu vin și cu usturoi, mix de fructe de mare, conține cam toate fructele de mare, creveți, scoici, midii.

Anamaria Vartic – comerciant: Am venit la festival cu baclavale cu nucă și cu fistic. Avem mai multe forme, mai însiropate, mai puțin însiropate. Avem cu fistic așa cu ciocolată, acesta este preferatul meu.  Avem și rulouri pe bază de rahat.

Ce au spus participanții

„Îmi plac fructele de mare de obicei și de obicei și produsele turcești.”

„Ce să mă atragă, toate, nu vezi cât sunt de bune, arată bine. Am luat caracatiță.”

Cei care nu se dau în vânt după fructele de mare s-au îndreptat spre preparatele tradiționale.

„Ultima data am mâncat fructe de mare și acum schimbăm un pic meniul. Am cumpărat ciolan, pentru mine și soție, iar pentru copii un pui cu cartofi prăjiți.”

Nu a lipsit nici adrenalina. A fost aglomerat la parcul de aventură din zonă și la hidrobiciclete.

„Am venit să ne distrăm în natură. În primul rând aerul curat, distracția copiilor, prețurile sunt destul de accesibile.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE