Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ferrero, al doilea producător de ciocolată din lume, acuzată că ar monopoliza piața de alune din Turcia

Autoritatea de Concurență din Turcia a lansat o anchetă asupra companiei italiene Ferrero, sub acuzația de monopolizare a pieței de alune, potrivit euronews.com.

Într-o fază preliminară, autoritatea a găsit dovezi suficient de serioase pentru a deschide o investigație asupra multinaționalei italiene, cu sediul în Luxemburg, al doilea producător de ciocolată și companie de cofetărie din lume.

Ferrero are peste 1.000 de angajați în Turcia, de unde se aprovizionează, de peste trei decenii, cu alune, fiind cel mai mare cumpărător de alune din Turcia, în special pentru crema de alune Nutella, celebră în lume. Acest lucru i-a înfuriat pe fermierii turci, care acuză compania că le plătește sume mici pentru alune și apoi își vinde produsele la prețuri semnificativ mai mari.

„Am demarat procedurile legale cu autoritatea de concurență, în luna septembrie, împotriva companiei italiene Ferrero, care încearcă să monopolizeze industria alunelor. A fost lansată o anchetă pe toate nivelurile, de la producție, până la cumpărare, decojire și export ”, a scris pe Twitter Hilmi Güler, primarul provinciei Ordu de la Marea Neagră, a cărei economie se bazează, în mare parte, pe veniturile din alune.

Turcia este cunoscută drept cel mai mare producător mondial de alune, reprezentând aproximativ 70% din totalul pieței mondiale. În 2021, țara a exportat 344.379 de tone de alune în 122 de țări, potrivit Uniunii Exportatorilor de Alune din regiunea Mării Negre.

Ferrero mai deține branduri precum Nutella®, Kinder®, Ferrero Rocher® si Tic Tac®, care au devenit unele dintre cele mai cunoscute și apreciate de consumatori din întreaga lume.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE