Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Concert gratuit pentru fanii kpop. BTS revine pe scenă, în Busan

După ce membrii trupei kpop BTS au anunțat că fac o pauză, astăzi urcă pe scenă pentru toți fanii, în primul lor concert gratuit. Artiștii susțin prin acest concert candidatura orașului Busan, unde are loc concertul fizic, la organizarea Expoziției Universale 2030.

Concert gratuit pentru toți fanii

Aproximativ 100.000 de fani sunt aşteptaţi la acest concert gratuit intitulat „BTS Yet to Come in BUSAN” precum şi la alte activităţi şi evenimente conexe, conform primăriei oraşului, potrivit Agerpres.

Fanii internaționali, care nu și-au permis să ajungă fizic în Busan, urmăresc concertul live, pe platforma Weverse.

Această revenire pe scenă se produce la patru luni după ce cei şapte membri ai formaţiei au anunţat că vor lua o pauză.

La aproximativ o lună după acest anunţ, care a avut efectul unei bombe pentru fanii din întreaga lume, guvernul sud-coreean a numit formaţia BTS ambasador al candidaturii oraşului Busan pentru World Expo 2030.

Busan, al doilea oraş ca mărime din Coreea de Sud, a intrat în competiţie cu oraşe din Ucraina, Italia şi Arabia Saudită. Anunţarea oraşului ales va avea loc anul viitor.

Problema stagiului militar

Acest concert are loc în contextul în care încă nu se știe care va fi soarta membrilor: dacă trebuie să îndeplinească stagiul militar sau nu.

Toţi bărbaţii sud-coreeni cu vârsta de până în 30 de ani au obligaţia de a efectua doi ani de serviciu militar, măsură rămasă în vigoare în special din cauza ameninţării reprezentate de Coreea de Nord, iar cei care încearcă să se sustragă de la efectuarea stagiului militar sunt pasibili de pedeapsa cu închisoarea.

În luna august, ministrul sud-coreean al apărării a lăsat să se înţeleagă că formaţia BTS, care aduce sume colosale economiei sud-coreene, va putea să continue să susţină concerte, chiar şi în străinătate, în perioada în care membrii formaţiei satisfac stagiul militar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE