Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Membrii BTS vor urma cariere solo, pentru o perioadă nedeterminată

Cei șapte membrii ai trupei kpop de succes, Bangtan Sonyeondan (BTS), au anunțat că se vor focusa pe carierele proprii momentan. Anunțul a fost făcut în timpul clipului aniversar, apărut pe 14 iunie, Festa, care marchează nouă ani de la debutul trupei.

„Not scripted, not staged”. Așa începe materialul video, care s-a dorit a fi un mesaj sincer de la BTS către fanii lor, ARMY.

Veștile vin la scurt timp după ce BTS au lansat un album antologie numit „Proof”.

De ce este necesară această pauză, de fapt?

După nouă ani de la debutul lor pe scenă, membrii trupei au tras concluziile și au ajuns la un punct comun: este nevoie de o pauză, de o schimbare. Simt că au pierdut calea, că nu mai sunt siguri de ce mesaj transmit, că s-au schimbat ca indivizi și că trebuie să se redescopere.

„Am devenit cântăreț și membru în BTS, pentru că am avut un mesaj de transmis lumii. Când scriu versuri și cântece, contează foarte mult ce mesaj, ce poveste vreau să spun. Iar acum nu știu ce poveste ar trebui să spun. M-am schimbat ca om, în ultimii zece ani (n.r. inclusiv anul în care a fost stagiar). Am nevoie de timp pentru mine”, a mărturisit Kim Namjoon, liderul trupei.

Succesul grupului a venit cu un preț personal

Membrii au spus că vor să facă tot ce nu au reușit ca indivizi, pentru că trebuiau să se focuseze pe interesele grupului. Planurile lor sunt diverse. Vor să acumuleze mai multă informație, să își schimbe stilurile, să învețe noi abilități.

„Mereu am cântat rap și încă mai cânt și sunt bun la asta. Dar vreau să încerc mai multe genuri muzicale. Mă gândesc că dacă aș avea un concert solo și aș cânta rap pentru două ore ar fi plictisitor”, a spus Min Yoongi, rapper.

Poate părea o decizie luată din egoism, însă nu este chiar așa. BTS s-au făcut remarcați prin mesajele simple, dar puternice pe care le-au transmis de-a lungul timpului, cum ar fi dragostea de sine, acceptarea și descoperirea sinelui, importanța sănătății mintale. Au creat un simbol de speranță pentru milioane de fani de pe întreg globul. Decizia de a pune o pauză proiectului comun este tocmai pentru a putea înțelege din nou care este mesajul pe care vor să-l dea mai departe.

Albume solo, nu mixtape-uri

Mixtape-urile se vor transforma în albume solo, au mai spus aceștia.

Namjoon a explicat diferența dintre cele două produse. Mixtape-urile reprezintă un amestec de muzică fără drepturi de autor. Nu sunt făcute pentru a fi produse muzicale de înaltă calitate.

Mulți fani cred că mixtape-urile sunt albumele noastre solo. Dar, de fapt, începând cu J-Hope, vă vom arăta cu adevărat cine suntem ca indivizi.

Rapperul Jung Hoseok (J-Hope) a anunțat deja unul dintre proiectele sale solo. Acesta va cânta pe scena festivalului american Lollapalooza.

VEZI GALERIA
7 imagini

Hiatus sau nu, acțiunile HYBE au avut de suferit

Prețul acțiunilor Hybe, compania care administrează BTS, a scăzut cu peste 24% miercuri, 15 iunie, după anunțul făcut cu o zi înainte de BTS.

Prețul acțiunilor a scăzut la începutul tranzacției de dimineață. A atins minimul zilnic de 139.000 de woni (107 dolari) la 10:24. Prețul acțiunilor a revenit la 156.000 de woni la 11:16, doar pentru a scădea și mai mult până la 145.000 de woni, în scădere cu 24,87% față de sesiunea anterioară de tranzacționare, potrivit Korea Times.

Compania a venit ulterior cu o precizare pe AP: grupul ia o pauză, membrii vor continua să fie activi. O eroare de traducere a dus la această scădere a acțiunilor, pentru că s-a folosit cuvântul „hiatus”.

Cum s-a văzut totul pe Social Media

De la plâns, la meme-uri, la mesaje de încurajare atât pentru membrii, cât și pentru comunitate. Fanii BTS le-au făcut pe toate.

Șocul inițial a fost urmat de multe lacrimi vărsate pe Twitter. Însă fanii nu au rămas triști pentru mult timp. Motivul este simplu: fanii respectă deciziile idolilor.

„Am pornit televizorul cu inima fericită, am urmărit cu inima grea și am încheiat cu inima mulțumită. Sunt ARMY și ARMY voi fi pentru totdeauna”, a scris un fan pe Twitter.

Chiar dacă vestea i-a zdruncinat, unii fani au ales să facă haz de necaz și să creeze meme-uri cu subiectul: cum va fi când vor anunța colaborări ei între ei și câți bani vor cere.

Pe TikTok unii utilizatori aleg să compare această pauză cu un an sabatic, menit să-i ajute pe artiști să revină la formula inițială, cu forțe proaspete.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE