Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grupul kpop al momentului, BTS, a fost prezent la o conferință de presă la Casa Albă, marți 31 mai. Aceștia au venit în SUA pentru a discuta cu președintele Joe Binen despre incluziunea și reprezentarea asiatică și să abordeze temele legate de ură și comportament anti-asiatic.

„Deși mulți dintre voi îi cunoașteți pe BTS ca simboluri internaționale nominalizate la Grammy, ei joacă, de asemenea, un rol important ca tineri ambasadori, promovând un mesaj de respect și pozitivitate”, a spus secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Nu este greșit să fii diferit

BTS și-au împărțit discursul. Majoritatea membrilor au vorbit în limba lor nativă, coreeană. Singurul membru care și-a spus discursul în engleză a fost Kim Namjoon, liderul trupei.

Namjoon: Mulțumesc, Karine, pentru cuvintele tale. Și bună ziua, noi suntem BTS, și este o mare onoare să fim invitați astăzi la Casa Albă, pentru a discuta chestiuni importante privind acțiunile impotriva asiaticilor, includere și diversitate.

Jin: Astăzi este ultima zi AANHPI Herritage Month (Asian American and Native Hawaiian/Pacific Islander). Suntem la Casa Albă pentru a sta alături de comunitatea AANHPI și pentru a sărbători.

Jimin: Am fost devastați de creșterea recentă a incidentelor anti-asiatice, care i-au inclus și pe americanii de origine asiatică. Pentru a opri asta și pentru a susține această cauză, dorim să profităm de această oportunitate și să ne spunem părerea încă o dată.

Hoseok: Suntem aici datorită fanilor noștri, ARMY, fanilor de pe întreg globul, care au diferite naționalități, culturi și vorbesc limbi diferite. Suntem cu adevărat recunoscători.

Jungkook: Încă suntem surprinși că muzica creată de artiștii sud-coreeni ajunge la atât de mulți oameni din lume, trecând de barierele culturale și de limbă. Credem că muzica este mereu un minunat element unificator al lucrurilor.

Yoongi: Nu este greșit să fii diferit. Cred că egalitatea începe când suntem deschiși și ne acceptăm diferențele.

Taehyung: Toți avem istoria noastră. Sperăm că astăzi facem un pas înainte pentru a ne respecta și înțelege unii pe ceilalți și de a ne trata ca persoane valoroase.

„Președintele Biden și BTS vor discuta, de asemenea, despre importanța diversității și a incluziunii și a platformei BTS în calitate de tineri ambasadori care răspândesc un mesaj de speranță și pozitivitate în întreaga lume”, se arată în comunicat dat de Casa Albă.

Grupul va filma, de asemenea, „conținut digital” pentru canalele de socializare a Casei Albe, potrivit unui oficial de la Casa Albă. Întâlnirea lor cu Biden din Biroul Oval a fost închisă reporterilor.

Întâlnirea, cum s-a văzut din social media

Joe Biden a postat un video, pe contul oficial de Twitter, care să marcheze întâlnirea.

La rândul lor, BTS au postat pe Twitter o poză alături de Joe Biden, în timp ce fac celebrul semn coreean: inimi din degete.

„Mulțumim că ne-ați primit la Casa Albă! A fost o mare onoare să discutăm despre probleme importante astăzi, @POTUS. Suntem foarte recunoscători pentru #BTSARMY care a făcut totul posibil”, au scris artiștii.

Fanii țin în trending „PROUD IS AN UNDERSTATEMENT”, „BTS BTS BTS” și „#ARMYsPrideBTS”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE