Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

BTS ar putea susține concerte în străinătate în timp ce fac serviciul militar

Publicat de: Oana Stoica

Membrii celebrei trupe sud-coreene BTS ar putea încă susţine concerte în străinătate în timp ce efectuează serviciul militar, a declarat luni ministrul sud-coreean al Apărării, Lee Jong-sup.

În Coreea de Sud au loc dezbateri în legătură cu scurtarea serviciului militar obligatoriu pentru idolii kpop la trei săptămâni de la aproximativ doi ani, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Serviciul militar obligatoriu

Problema este dezbătută în mod intens, în condiţiile în care cel mare membru al trupei, Jin, va împlini vârsta de 30 la finalul anului. În urma unei modificări a legii din 2019, membrilor trupei kpop li s-a permis să amâne serviciul militar până la vârsta de 30 de ani.

Serviciul militar obligatoriu este extrem de controversat în Coreea de Sud. Toţi bărbaţii apţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, trebuie să se înroleze în armată, ca parte a eforturilor de apărare împotriva ameninţării nucleare reprezentate de Coreea de Nord.

Cine poate fi scutit de serviciul militar?

De-a lungul anilor, unele categorii au obţinut scutiri de la serviciul militar. Fie li s-a permis să amâne serviciul militar, fie au obţinut o scurtare a perioadei. Printre cei scutiți sunt sportivii medaliaţi ai Jocurilor Olimpice şi Asiatice, muzicienii şi dansatorii care au câştigat premii importante la anumite competiţii.

Parlamentul sud-coreean dezbateun proiect de lege care ar scurta serviciul militar pentru vedetele kpop.

Ministrul Apărării, Lee Jong-sup, a declarat în cadrul unei sesiuni parlamentare că, permiţând membrilor BTS să continue să susţină concerte, armata ar putea servi intereselor naţionale fără a afecta resursele de personal deja în scădere din cauza natalităţii reduse.

„Chiar dacă se înscriu în armată, ar exista o cale să le dăm o şansă să exerseze şi să cânte împreună, dacă există concerte programate în străinătate. Având în vedere că numeroase persoane apreciază foarte mult (n. red. artiştii care servesc) în armată, acest lucru le-ar putea creşte şi mai mult popularitatea”, a mai spus Lee Jong-sup.

Cei şapte membri ai trupei au anunţat în iunie că vor lua o pauză de la activităţile muzicale ale grupului, pentru a se concentra asupra proiectelor solo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE