Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

BTS planifică un concert global. Care membru a spart gheața cu primul proiect solo

Membrii trupei BTS s-au angajat să susțină un concert live în Busan. Vestea vine la nici două săptămâni de când băieții au anunțat că se vor concentra pe carierele solo.

De asemenea, Jungkook, cel mai tânăr dintre membrii trupei BTS, este primul care lansează un nou proiect, separat de membrii grupului.

Care-i faza cu acest concert, de fapt?

Concertul are ca scop atragerea Festivalului Internațional World Expo în Coreea de Sud, în 2030.

Hybe, compania de divertisment din spatele BTS, a semnat vineri, 24 iunie, un acord cu primăria orașului Busan pentru a coopera la proiectele de promovare ale orașului, pentru World Expo, prestigiosul eveniment supravegheat de Biroul Internațional de Expoziții, potrivit Yonhap, agenție de presă din Coreea de Sud.

Trupa BTS va servi ca ambasador al relațiilor publice pentru licitație și va organiza un concert global la Busan pentru a ura succes orașului în licitație.

De asemenea, grupul va ghida oficialii Biroului Internațional de Expoziții (BIE) în timpul inspecțiilor la fața locului, programate pentru anul viitor, va susține prezentări la o adunare generală a BIE și va participa la adunarea finală, când BIE va anunța orașul gazdă, anul viitor.

Grupul va avea și activitățile de promovare online, prin intermediul social media.

Sunt foarte conștient de faptul că găzduirea Expoziției Mondiale de la Busan este foarte importantă pentru națiune. Voi face tot posibilul să ajut orașul să găzduiască evenimentul împreună cu BTS.

-Bang Si-hyuk, CEO Hybe

Până la momentul scrierii acestui articol, nu au fost dezvăluite detalii despre concertul din Busan și nu a fost anunțată o dată.

Ce este World Expo?

World Expo este unul dintre cele mai mari festivaluri internaționale, pe lângă Cupa Mondială și Jocurile Olimpice. Se estimează că găzduirea unei expoziții va crea efecte economice în valoare de 61 de trilioane de woni (49,1 miliarde de dolari), potrivit guvernului coreean, preluat de Yonhap.

World Expo întâmpină zeci de milioane de vizitatori, permite țărilor să construiască pavilioane extraordinare și să transforme orașul gazdă pentru anii următori.

Primul World Expo a avut loc la Londra în 1851. Conceptul a devenit popular și a fost repetat pe tot globul.

Biroul Internațional de Expoziții a fost creat, în 1928, pentru a reglementa și a supraveghea aceste mega-evenimente. Fiecare World Expo organizat se concentrează în jurul unei teme care încearcă să îmbunătățească cunoștințele omenirii, ia în considerare aspirațiile umane și sociale și evidențiază progresul științific, tehnologic, economic și social.

Coreea de Sud concurează cu alte două țări, Italia și Arabia Saudită, iar câștigătorul final va fi anunțat în noiembrie 2023.

Efectele cauzate de pauza luată de BTS

Nu au trecut nici măcar două săptămâni de când cei șapte membrii BTS au anunțat, pe 14 iunie, în timpul Festa, că vor să ia o pauză de la activitățile trupei și să se concentreze pe carierele solo.

VEZI ȘI: Membrii BTS vor urma cariere solo, pentru o perioadă nedeterminată

Prețul acțiunilor Hybe a scăzut cu 24,87%, până la 145.000 de woni pe acțiune pe 15 iunie. Cedarea de către investitorii instituționali s-a ridicat la 46,5 miliarde de woni, iar cel mai scăzut nivel al zilei a fost de 139.000 de woni. Capitalizarea de piață a companiei a scăzut cu 1,985 trilioane de woni doar pe 15 iunie, potrivit Bussiness Korea.

Președinta Asociației Cântăreților din Coreea, Lee Ja Yeon, a lansat o declarație pentru BTS și Hybe Labels miercuri, 22 iunie, în care a cerut grupului să-și reconsidere pauza.

„Sunt copleșită de teamă și îngrijorare că «BTS Hallyu Wave», o mișcare care posedă cea mai mare putere culturală soft la care a fost martoră vreodată lumea, va dispărea în curând”, se arată în declarația președintei Lee Ja Yeon, potrivit Allkpop.

În anii care au precedat nașterea acestei mișcări, s-a crezut că găsirea Next Beatles ar fi o realizare foarte dificilă, iar acum, am ajuns la un punct în care este greu să sperăm la Next BTS.

-Lee Ja Yeon, președinta Asociației Cântăreților din Coreea

ARMY, fanii grupului, nu au fost încântați de această cerere și și-au spus punctele de vedere pe social media. Pe Twitter a circulat hashtagul BTS deserve a break (#btsdeserveabreak).

„Sistemul (n.r. referitor la sistemul Idolilor) are nevoie de o întreagă regândire, începând cu Asociația Cântăreților din Coreea. (n.r. Este) dezgustător că ignoră complet ceea ce spun artiștii doar ca să îi poată folosi pentru bani. Mă bucur că BTS refuză să continue să asculte asta și se concentrează pe ei înșiși”, a scris un fan pe Twitter.

Comunitatea de fani a ales să pună artiștii pe primul loc, așa cum și BTS au luat în considerare sentimentele fanilor lor de-a lungul timpului. Tocmai de aceea legătura dintre ARMY și BTS este atât de strânsă. Deși decizia a venit ca un șoc, ARMY au înțeles că membrii BTS au nevoie de o pauză și au decis să îi susțină.

Colaborare Jungkook X Charlie Puth

Primul membru care a spart gheața și a adus un proiect solo este Jungkook, cunoscut și ca Golden Maknae (n.r. maknae înseamnă cel mai tânăr dintr-un grup). El a colaborat împreună cu Charlie Puth la piesa Left and Right, care a apărut vineri, 24 iunie.

„Left and Right, (n.r. piesa lui) @charlieputh și #JungKook din @BTS_twt este acum videoclipul muzical #1 în tendințe pe YouTube la nivel mondial”, potrivit chartdata.

Piesa a prins imediat.

„Mulțumesc CPF și ARMY! 10 milioane de vizualizări video în 12 ore este o NEBUNIE!!!!!!”, a scris Charlie pe Twitter.

Potrivit lui Puth, serverul YouTube nu a rezistat din cauza valului de fani care au încercat să asculte piesa și pentru mult timp fanii nu au putut deschide pagina.

Următorul membru BTS care își începe activitatea solo este rapperul Jung Hoseok (J-Hope). Acesta va cânta pe scena festivalului american Lollapalooza.

Festivalul are loc în perioada 28-31 iulie. J-Hope va închide festivalul duminică, 31 iulie, și va intra în istorie ca fiind primul artist sud-coreean care a condus scena principală la un festival major de muzică din SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE