Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Chiftea de mamut, realizată în laborator pentru a arăta beneficiile cărnii artificiale

Chifteaua a fost creată în laborator de un start-up din Australia, după o rețetă deloc simplă.

Australienii au folosit secvența genetică a animalului care a dispărut cu mii de ani în urmă, au umplut părțile lipsă cu date genetice de la ruda sa cea mai apropiată, elefantul african, apoi le-au introdus într-o celulă de oaie.

Carnea astfel obținută a fost pregătită cu ajutorul unei torțe. Nimeni, nici măcar creatorii ei nu au gustat-o. Cei care au urmărit procesul spun că mirosul semăna cu cel de carne de crocodil, un alt preparat sintetic realizat de respectiva companie.

Lansarea a avut loc într-un muzeu de știință din Amsterdam, cu doar câteva zile înainte de 1 aprilie, așa că apare întrebarea: Este adevărat?

„Aceasta nu este o glumă de Ziua Păcălelilor”, a spus Tim Noakesmith, fondatorul startup-ului australian Vow. „Aceasta este o adevărată inovație”, a mai spus Noakesmith, potrivit AP.

Beneficiile cărnii artificiale

Chifteaua de mamut a fost făcută pentru a arăta, în opinia creatorilor, beneficiile cărnii artificiale.

Peste 100 de companii din întreaga lume creează produse din carne artificială, multe dintre ele fiind startup-uri, precum Vow.

Experții spun că, dacă tehnologia ar fi adoptată la scară largă, ar putea reduce considerabil impactul pe care producția globală de carne l-ar putea avea, în viitor, asupra mediului înconjurător.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE