Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#TheCube. Prima zi de la IFA Berlin. Robotul care taie iarba singur, indispensabil în "casa viitorului"

Nu doar noi trebuie să ne pregătim pentru un viitor supertehnologizat, ci și casele în care locuim. Pe 1 septembrie începe, în capitala Germaniei, unul dintre cele mai mari târguri de tehnologie la nivel mondial, IFA Berlin. Evenimentul reunește peste 2.000 de branduri din domeniul electronicelor și electrocasnicelor pentru locuințe.

Lansările de la Berlin ne pot da o idee despre cum ar putea să arate casele viitorului. Este și ocazia cu care #TheCube este, pentru o săptămână, la Berlin, astfel încât să ne țină la curent cu noutățile din această lume fascinantă a tehnologiei. Jurnalistul Euronews, Radu Hângănuț, ne aduce detalii despre noutățile de acolo.

IFA Berlin 2023, prima zi

"Aici, la IFA, este și o zonă de gaming, însă acest controller face o muncă foarte importantă. Nu este un controller pentru jocuri video, ci unul care îl ajută pe acest robot să tundă gazonul. Este un robot care funcționează cu acest controller, dar are și o autonomie de aproximativ trei ore, timp în care el poate să tundă aproximativ 400 de metri pătrați de iarbă. Oriunde ne-am afla, el poate fi pornit și poate să evite tot felul de obstacole. E foarte amuzant să te joci cu un astfel de robot.

La IFA Berlin, la această ediție, ca și la alte ediții, există o zonă destinată în totalitate roboților autonomi, cu atât mai mult cu cât toată lumea caută produse și tehnologie care folosesc inteligența artificială. Evident, punctele de atracție sunt cele care țin de tehnologia ceva mai uzuală, de exemplu telefoane sau televizoare, care pot să ajungă în casele fiecăruia dintre noi.

IFA Berlin este locul în care sunt lansate cele mai importante produse și cei mai importanți producători vin aici să arate tot ceea ce au mai nou, astfel încât să intre pe piață în forță. Am văzut inclusiv un producător asiatic de telefoane mobile, care, cu ajutorul acelui produs, vorbea despre o nouă eră în lumea telefoanelor, despre era telefoanelor care au lățimea calculată în milimetri. Nu mai vorbim de telefoane care au câteva sute de grame, ci poate câteva zeci de grame și lățimea lor este de doar câțiva zeci de milimetri.

De asemenea, am văzut și o lansare a unei baterii externe, care seamănă cu un card de credit, ca dimensiuni. Poate fi ținută și în portofel. Noi vom fi aici în toate aceste cinci zile și vă vom aduce noutăți, vom testa cât mai multe produse și vă vom aduce informații despre produsele lansate aici.

Pentru că aici, la IFA Berlin, putem spune cu adevărat că se construiesc premisele casei viitorului, ce am putea să avem într-un viitor, dar nu foarte îndepărtat. Este un spațiu impresionant, sunt zeci de mii de metri pătrați de spațiu expozițional, sunt nu mai puțin de 2.000 de producători din toată lumea. Toți vin aici pentru a-și lansa produsele și pentru a fi văzute pentru că poți și să testezi produsele, nu doar să le vezi".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE