ROBOȚI
Roboții cognitivi, testați la IFA Berlin 2024. Inteligența artificială le permite să desfășoare aproape orice activitate
Roboții cognitivi sunt una dintre principalele atracții la IFA Berlin 2024, cea mai mare expoziție de tehnologie din Europa. Experții spun că aceste dispozitive reprezintă o parte din viitoarea revoluție industrială.
Cei mai talentați roboți, prezentați la o expoziție în China: Vizitatorii uimiți de asemănarea izbitoare cu oamenii
Îi recomandă inteligența artificială. Cam așa ar putea arăta pe scurt, CV-ul unui robot la... angajare. Companiile chineze au prezentat la Beijing 20 de roboți: asistenți personali, scriitori, dansatori sau muzicieni.
Câinii roboți ar putea fi trimiși pe front în Ucraina pentru a înlocui militarii în luptele împotriva rușilor
Ucraina ar putea trimite în curând pe front câini robot pentru a înlocui soldații în misiuni periculoase, precum cele de spionare a tranșeelor rusești sau de detectarea minelor.
Cum arată ”Thermonator”, câinele robot care aruncă flăcări. Dispozitivul poate fi cumpărat legal în SUA
O companie din statul american Ohio a produs un câine robot care este dotat cu un aruncător de flăcări. Botezat ”Thermonator”, dispozitivul poate fi cumpărat în Statele Unite la prețul de 9.420 de dolari.
Liceenii români, campioni mondiali la robotică. Echipele din România au câștigat medaliile de aur și de argint la o competiție din SUA
Liceeni români au câștigat medaliile de aur și de argint la campionatul mondial de robotică din Houston, SUA. O a treia echipă din România a ajuns până în semifinală.
Coboții, cei mai harnici roboți, în acțiune: fac tot felul de sarcini până noaptea târziu și nici nu cer mărire de salariu
Cei mai harnici roboți pot fi văzuți la lucru la un târg din Danemarca. Li se spune „coboți” și sunt construiți să-i ajute pe muncitorii din fabrici. Fie că ridică greutăți, înșurubează sau ambalează, coboții pot să muncească 24 de ore din 24.
Gemini Pro, cel mai nou model de inteligență artificială pentru chatbotul Google Bard, este acum disponibil în Europa
Gemini Pro, unul dintre cele mai mari modele de inteligență artificială (AI) de la Google, este acum disponibil pentru utilizatorii europeni, la o lună după lansarea sa în SUA. Modelul vine ca un upgrade pentru chatbotul Bard.
2023, pro și contra AI. Anul în care UE a adoptat primul act normativ care reglementează utilizarea inteligenței artificiale
Inteligența Artificială a captat atenția publicului în 2023. Și asta se datorează lansării controversatului ChatGPT și apariției imaginilor tot mai complexe, generate de inteligența artificială. Beneficiile au fost resimțite în domenii precum medicină, transporturi și industrii.
ChatGPT - cel mai căutat subiect pe Wikipedia, în 2023
Milioane de oameni de pe întreg globul apelează la Wikipedia pentru a înțelege mai bine lumea din jurul lor. În fiecare an, enciclopedia online gratuită publică date care arată care au fost cele mai căutate subiecte, pe parcursul anului, transmite euronews.
Ce este Inteligența Artificială Generală? Între inovație și amenințare pentru omenire
O descoperire capitală în domeniul inteligenței artificiale ar putea reprezenta un ”pericol pentru umanitate”. Inovația ar putea duce la un salt uriaș în dezvoltarea tehnologiilor bazate pe inteligență artificială.
Tehnologie, competiție și spectacol. Robofest 2023 include cel mai mare concurs de robotică din Europa
În acest weekend, campusul Politehnicii este locul de joacă și expunere pentru sute de roboți și tehnologii. Ajuns la a doua ediție, Robofest este un eveniment dedicat lumii roboticii, automatizării și inteligenței artificiale.
Inteligența artificială o va depăși pe cea umană într-un deceniu, susține principalul om de afaceri din Japonia
Inteligența artificială va afecta aproape toate domeniile, de la transporturi și produse farmaceutice, până la finanțe, producție, sau logistică, iar companiile și oamenii care lucrează cu AI vor fi lideri în următorii 10 până la 20 de ani, a spus Son
Expert în Inteligența Artificială: În următorii 3-5 ani vom fi înconjurați de IA care vor putea să vorbească fluent, la fel cum comunică două ființe umane
Mustafa Suleyman, fondator al companiilor de Inteligență Artificială (IA) DeepMind și Inflection AI a vorbit într-un interviu realizat pentru publicația Foreign Affairs despre viitorul apropiat al IA.
Inteligența artificială, a patra Revoluție Industrială. 85 de milioane de muncitori vor fi înlocuiți de roboți până în 2025
Case self pay, servicii automatizate și roboți care ne fac munca mai ușoară. Așa văd viitorul experții în inteligența artificială care spun că trebuie să ne adaptăm celei de-a patra revoluții industriale.