Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum arată ”Thermonator”, câinele robot care aruncă flăcări. Dispozitivul poate fi cumpărat legal în SUA

O companie din statul american Ohio a produs un câine robot care este dotat cu un aruncător de flăcări. Botezat ”Thermonator”, dispozitivul poate fi cumpărat în Statele Unite la prețul de 9.420 de dolari, relatează Gizmodo.

Robotul patruped a fost prezentat prima oară, la sfârșitul anului trecut, însă abia acum poate fi achiziționat în Statele Unite.

Câinele robot ”Thermonator” este produs de compania Throwflame, din Ohio. Dispozitivul cântărește 26 de kilograme și vine echipat cu un aruncător de flăcări. Robotul are capacitatea de a lansa focul la o distanță de 30 de metri și este dotat și cu un rezervor de benzină.

Reprezentanții companiei susțin că bateria robotului îi oferă o durată de funcționare de o oră. De asemenea, câinele robot dispune de un câmp de vizibilitate prin laser, cartografiere lidar și poate fi controlat de la distanță prin intermediul aplicației companiei.

Potrivit sursei citate, Thermonator ar avea la bază robotul patruped Unitree Go1 - care este dotat cu o serie de senzori și camere pentru a ajuta la navigarea autonomă.

Producătorii susțin că câinele robot ”Thermonator” poate fi folosit la ”prevenirea incendiilor", "gestionarea agriculturii", "conservarea ecologică", "divertisment și SFX" și la "îndepărtarea zăpezii și a gheții”.

Potrivit Ars Technica, câinele robot care aruncă flăcări poate fi cumpărat legal în 48 de state americane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE