Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patronul companiei Tesla, Elon Musk, a dezvăluit noile capacități ale robotului umanoid Optimus, care este capabil să împăturească singur o cămașă.

Robotul Optimus, dezvoltat de Tesla, împăturește singur o cămașă

Într-un clip video prezentat de Musk pe platforma sa de socializare și intitulat "Optimus împăturește o cămașă", robotul poate să ia, fără efort, un tricou negru dintr-un coș și îl pliază cu ușurință.

Optimus execută noua abilitate cam lent, însă se achită de sarcini cu brio. Mișcările brațelor păreau destul de naturale, iar unii utilizatori chiar au remarcat și au lăudat ceea ce au văzut.

"Wow! Este foarte impresionant! Mișcările brațelor și mâinilor sunt aproape imposibil de distins de ale oamenilor", a remarcat un utilizator.

"Mama i-ar fi luat deja locul și i-ar fi spus: Prea încet, o voi face eu. Mereu trebuie să fac eu totul pe aici", a remarcat, amuzat, alt utilizator.

Însă unii utilizatori l-au acuzat pe Musk că imagine sunt false și că robotul ar fi, de fapt, operat de la distanță, la fel ca roboții chirurgicali.

Elon Musk a precizat că, deși actuala variantă Optimus nu poate îndeplini această sarcină în mod autonom, se preconizează că va obține autonomie deplină în orice mediu în viitorul apropiat.

Elon Musk spune că robotul Optimus este vârful de lance al companiei sale

Robotul a fost dezvăluit, prima dată, în 2021, când Musk a precizat că Optimus folosește tehnologie de inteligență artificială asemănătoare cu cea din mașinile Tesla "care se conduc singure".

​Luna trecută, Elon Musk a prezentat un robot umanoid care mergea, dansa, făcea mișcări de yoga sau genoflexiuni.

Compania a spus că are ambiția de a dezvolta "un robot robot umanoid autonom, biped, cu utilizare generală, capabil să îndeplinească sarcini periculoase, repetitive sau plictisitoare. Dorința este ca ei să deservească milioane de gospodării și să facă activități precum gătitul, tunderea gazonului, sau chiar îngrijirea persoanelor în vârstă".

Potrivit unei biografii de anul trecut a multimiliardarului Elon Musk, considerat cel mai bogat om al Planetei, el le-a spus angajaților săi că robotul Optimus a fost cheia pentru transformarea companiei de vehicule electrice Tesla "într-o companie de 10 trilioane de dolari".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE